Menüler balık dolu

Güncelleme Tarihi:

Menüler balık  dolu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2018 00:37

Bu yıl balık fiyatları vatandaşın yüzünü güldürüyor. Geçen yıl denizlerde balığın az olması sebebiyle fiyatlar yüksek kalmış, vatandaş balık alamamıştı. Bu yıl ise balığın bol olmasıyla fiyatlar da düşmeye başladı. Hamsinin kilogramı 5 TL’den palamutun tane fiyatı ise 10 TL’den başladı. Balıkçı esnafı da vatandaşın yoğun ilgisinden memnun.

Haberin Devamı

EYLÜL ayı başında yasağın sona ermesiyle birlikte tezgâhlar balık dolmaya başladı. Nisan ayında yasağın başlamasının ardından uzun bir süre balığa uzak kalan vatandaşlar da balıkçılara koştu. Özellikle bu yıl geçen yılın aksine balığın çok olması da fiyatların nispeten düşük olmasını sağladı. Biz de Beşiktaş’ta bulunan balık çarşısına giderek balıkçı esnafı ile konuştuk. Bu yıl fiyatların düşük, balığın da bol olduğunu söyleyen esnaf, vatandaşın ilgisinden de memnun. Hamsinin kilogramı 5 TL’ye kadar düşerken, İstavriti kilogramı ise 15 TL’den satışa sunuldu. Bu yıl denizde çok olan palamutun tane fiyatı da 10 TL ile 25 TL arasında değişiklik gösterdi. Çipuranın tane fiyatı 15 TL, Levrekin tane fiyatı 10 TL, Karadeniz tekirin kilogramı 30 TL, mezgitin kilogramı 20 TL, barbunyanın kilogramı ise 45 TL’den tezgâhlarda kendisine yer buldu.

Haberin Devamı

FİYATLAR DÜŞEBİLİR

Bu yıl balık sezonun başlamasının ardından denize açılan balıkçıların bol balıkla geri döndüğünü belirten bir balıkçı, “Balık çok olunca daha yasağın bitmesinin üzerinden 15 gün geçmesine rağmen fiyatlar hızlı bir şekilde aşağı indi. Gelen vatandaşların çoğu da fiyatlardan memnun. En çok satış ise palamut ve hamside oluyor. Diğerleri de satılıyor ancak fiyatları daha düşük olduğu için palamut ve hamsiye yoğun talep oluyor. Eğer hava şartları çok zorlu geçmezse fiyatlar daha da aşağı inebilir. Ava çıkan balıkçılar hava şartlarından bire bir etkileniyor. Ancak daha sezon başından gördüğümüz bu sezon balık bol, fiyatlar da uygun olacak” diye konuştu.

HALK BALIĞA YÖNELDİ

Beşiktaş’taki bir başka balıkçı ise bu yıl balığa olan ilginin geçen yıllara göre biraz daha arttığına dikkat çekti. Geçen yıl denizde balığın az olmasından dolayı fiyatların bir türlü istenilen seviyelere düşmediğini hatırlatan balıkçı, “Bu yıl ise tam tersi bir durum var. Fiyatların bu seviyelerde olması ilginin artmasının en büyük nedeni. Son dönemlerde konuşulan şarbon hastalığı sonrasında da balığa ilginin arttığı söylenebilir. Kırmızı et almak istemeyen vatandaşlar balık alarak et ihtiyacını karşılıyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!