Potansiyelinize ulaşmanızın önündeki en büyük 8 engel

Güncelleme Tarihi:

Potansiyelinize ulaşmanızın önündeki en büyük 8 engel
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2018 09:15

Birçok insan yeteneklerinin farkına varmadan iş hayatında başarısızlıklarla karşılaşabiliyor. İşte potansiyelinize ulaşmanın önündeki en büyük engeller...

Haberin Devamı

Yeteneklerimizin farkına varmak, hedeflerimize ulaşmak için yapmamız gereken ilk işlerden biridir. Ancak bunu gerçekleştirmek söylendiği gibi kolay değil. Her insan, kendine has özelliklere, yeteneklere, daha iyi yapabildikleri işlere sahiptir. Potansiyel denilen kavram, hem bunları hem de yapılabilecekleri gerçekleştirme gücüdür. Kendinizi ne küçük ne büyük görmek, potansiyele erişmede çok önemli.

Kişisel Özelliklerin Belirlenememesi

Hedeflediğiniz noktaya erişebilmek adına yeteneklerinizi kullanmanız şüphesiz çok önemli. Bu aşamada kişiliğinizin genel özelliklerini çerçeveleyen özellikleri ele alalım. Öncelikle güçlü yönler, zayıf yönler, zorluklar ve fırsatlar başlığı altında bir değerlendirme yapalım. Bu başlıklar altında yapacağınız değerlendirmeyi yaşınız ne olursa olsun gerçekleştirebilirsiniz. Zayıf yönleriniz neler, bunları dürüstçe yazın. Sonrasında zorluklar anında neler yapabildiğinizi, fırsatları değerlendirme geçmişinizi ele alın. Son olarak da en iyi olduğunuz konuları gözden geçirin. Böylece kendinizi daha iyi tanıma ve analiz etme şansına sahip olacaksınız.

Haberin Devamı

Zorluklar Karşısında Hemen Vazgeçme

Karakter özelliklerinin bilinmesi ve belirlenmesinden sonra kendinizden daha emin bir şekilde yola çıkabilirsiniz. Ancak hiçbir şey kolayca başarılamayacaktır. Potansiyelinize erişmek için sadece zorlukları kabul edin yenilgiyi değil.

Kontrol Kaybı

Elbette her konuda iyi olamayabilirsiniz. Her işte başarılı olacaksınız diye bir kural da yok. Zihinsel olarak güçlü olmak potansiyeli kullanmadaki ilk adım. Bu nedenle enerjinizin en yüksek olduğu anda en iyi olduğunuz noktaya odaklanın. Kontrolü hep elinizde tutun.

Aşırı Hayalcilik

Duygusal ve fiziksel olarak harekete geçmek için hayal kurmak çok önemli. Ancak özellikle iş dünyasında hayal kurarken elinizdeki olanakları da göz önünde bulundurun. Sahip olamadıklarınıza hayıflanmak yerine elinizdekilerle en iyi işi yapmaya çalışın.

Hatalardan Ders Almama

Eğer daha ileri gitmek istiyorsanız mutlaka geçmişe bakın. Fakat geçmişe bağlı yaşamayın. Yaptığınız hatalardan ders alarak başarıya giden yolda kendinize güvenin.

Haberin Devamı

Başarı Tanımının Olmaması

Hedeflerinize ulaşmak istiyorsunuz peki hangi durumda kendinizi başarılı sayacağınızı biliyor musunuz? İşte bu çok önemli. Adım adım ilerleyerek hayalinizdeki zirvenin ne olduğuna karar verin.

Kararsızlık

Fırsatların değerlendirilememesinde kararsızlığın etkisi büyüktür. Risk alma durumu söz konusu olabilir. Ancak en kötü karar kararsızlıktan iyidir bunu unutmayın.

Prensiplerden Ödün Verme

İş yaşamında ya da diğer alanlarda hayat kurallarınızın dışına çıkmak, her geçen adımda bu kuralların esnemesine neden olur. Dolayısıyla prensiplerinizden vazgeçmemeyi öğrenin.

BAKMADAN GEÇME!