Amatör Lig'de şike iddiası

Güncelleme Tarihi:

Amatör Ligde şike iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 13:06

Ağrı Amatör 1. Ligi'ndeki şike iddialarının ardından, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu, TFF 3. Lig'e yükselme müsabakalarına Doğubayazıt Belediyespor'un katılmasını kararlaştırdı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Ağrı İl Temsilciliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 17 Şubat 2010 tarihinde Yeni Patnosspor ile TEDAŞ Spor arasında oynanan karşılaşmanın 9-0 bitmesinin ardından, Doğubayazıt Belediyespor Kulübü'nün şike itirazında bulunduğu anımsatılarak, itirazın TFF Etik Kurulu'na gönderildiği belirtildi.

TFF Etik Kurulu'nca 28 Nisan 2010 tarihinde yöneticilerin sözlü savunmasına başvurduğunun bildirildiği açıklamada, şöyle denildi: “Kurul savunmaların ardından yapmış olduğu toplantıda, hazırladığı mütalaa doğrultusunda Futbol Disiplin Talimatının 'Müsabaka Sonucunu Etkileme' maddesinin ihlal edildiği kanaatine varmıştır. Bu sebeple Ağrı TEDAŞ Spor ile Yeni Patnosspor kulüplerinin bir alt lige düşürülmesine, bir alt lig olmaması halinde bir yıl müsabakalara alınmamasına, ayrıca şike olayına karışan kişi ve kurumların disiplin kuruluna sevkine karar vermiştir. TFF Amatör İşler Müdürlüğü bu karar doğrultusunda 3. Lig'e yükselme müsabakalarına Ağrı ilini temsilen Doğubayazıt Belediyespor'un katılmasına ve puan cetvelinin karara göre düzenlenmesini kararlaştırmıştır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!