Altınordu'dan 'Futbola Bir Şans Ver' projesi

Güncelleme Tarihi:

Altınordudan Futbola Bir Şans Ver projesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 11:47

Altınordu Kulübü, yetenekli olmalarına rağmen spor yapma imkanı bulamayan çocukları futbolla topluma kazandırmak amacıyla 'Futbola Bir Şans Ver' projesi geliştirdi. Proje kapsamında Avrupa'dan 7 kulüple işbirliği yapılacak.

Haberin Devamı

Altınordu, sosyal yönden dezavantajlı çocukları futbolla topluma kazandırmak amacıyla “Give Football A Chance” (Futbola Bir Şans Ver) projesini hayata geçiriyor. İspanyol Athletic Bilbao, İngiliz Sheffield United, Alman Schalke 04 gibi Avrupa’nın dev kulüplerinin yanı sıra Vitesse, Hammarby, Sarajevo ve Atromitos da projenin paydaşları arasında yer alırken, proje Altınordu’nun önderliğinde, 8 Avrupa kentinde eş zamanlı olarak başlayacak,  Altınordu aynı zamanda proje için İngiltere merkezli 2nd Chance (İkinci Şans) Derneği ile de el ele verdi.

SPOR YAPMA İMKANI OLMAYAN ÇOCUKLARA ŞANS VERİLECEK
Proje kapsamında öncelikli olarak 8 Avrupa ülkesindeki yoksul mahallelerde yaşayan, çoğunluğu göçmen ve spor yapma imkanı bulamayan ya da yetenekleri olduğu halde bir kulübün altyapısına girme şansı bulamamış 11 yaşındaki çocuklar arasında seçmeler yapılacak. Yüzlerce çocuğun katılacağı bu seçmeler sonucunda 8 ayrı 'Give Football A Chance' takımı oluşturulacak. İkinci aşamada bu 8 takım, ülkelerinde yapılacak seçmelerle 16 kişilik kendi 'Give Football A Chance' ekiplerini oluşturacak. Bu ekiplere aylarca sürecek bir program dahilinde futbol eğitimleri verilecek. 

Altınordudan Futbola Bir Şans Ver projesi

BİR YIL EĞİTİM GÖRECEKLER
Kendi ülkelerinde mentörlerden ve koçlardan liderlik tabanlı kişisel gelişim eğitimleri de alacak olan çocuklar son aşama olarak ise Mart ayında İzmir'e gelecekler. “Give Football A Chance” takımları, 26 Mart'ta başlayacak U12 İzmir Cup turnuvası kapsamında kendi turnuvalarını oynayacaklar. Eğitimleri yıl boyuna devam edecek çocukların gelişimi ise hazırlanacak raporlarda yer alacak.  

Haberin Devamı

DÜNYACA ÜNLÜ FUTBOLCULARLA BİRARAYA GELECEKLER
Avrupa Komisyonu, UEFA ve sponsorların desteklerini de alacak projede, çocuklar dünyaca ünlü futbolcularla bir araya gelecek, ulusal ve uluslararası turnuvalara katılacak, alanında uzman mentörlerden ve koçlardan kişisel gelişim ve liderlik eğitimleri alacak. Dünyaca ünlü futbol efsanelerinden oluşan GFAC elçileri çekecekleri videolarla kampanyanın dünyada çok daha fazla ses getirmesine katkı sağlayacak. Her sene tekrarlanacak ve 2016 boyunca sürecek olan projeden yılda 5 binden fazla çocuğun faydalanması öngörülüyor.

Haberin Devamı

ÖZKAN: “BİZİM İÇİN BÜYÜK ONUR”
Projenin önderliğini yapan Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Nisan’da gerçekleştirilen U12 İzmir Cup'ın ardından Can Yazıcı ve Hilmi Sever'in projeyi Altınordu'ya getirdiklerini söyledi. Özkan, "Kulübümüzün misyonuyla bire bir örtüşen bu projeye hemen onay verdik ve çalışmalar başladı. Önce Avrupa'da dostumuz olan kulüplerle yazışmalar tamamlandı. Ardından da Avrupa Birliği ve UEFA fonlarına başvurular yapıldı. Proje başından sonuna kadar büyük detaylar içeriyor. Böylesine bir projeye sportif liderlik yapmak bizler için büyük onur. Bana göre bu proje hayata geçtiğinde resmen Avrupa'ya girmiş olacağız” dedi. Projenin yöneticilerinden Can Yazıcı ise dünyada bu çapta bir projenin ilk defa hayata geçtiğinin altını çizdi. Türkiye adına gurur verici bir proje olduğunu belirten Yazıcı "Gelecek yıl proje 8 ülkeden 16 ülkeyi, bir sonraki yıl ise 5 kıtada 32 ülkeyi kapsayacak. Üçüncü yılında 16 bin çocuk bu proje ile hayatlarını değiştirecek. Bu çocukların iyi futbolcu olmasından daha önemlisi, onların kendi yeteneklerini keşfetmesi ve iyi birer birey olmalarıdır" diye konuştu.

Haberin Devamı

RALPH WATSON: “KİŞİSEL GELİŞİM ÇOK ÖNEMLİ”
Proje boyunca takım antrenörlerine ve çocuklara eğitimler verecek Liderlik Koçu Ralph Watson ise projenin önemini şu sözlerle anlattı: "Çocuk mükemmel bir doğal öğrenicidir. İnsanlar hayatları boyunca öğrendiklerinin tamamına yakınını çocukluğunda öğreniyor ve bu 12 yaş altı çocukların liderlik gelişimleri için en doğru zaman. Bu yüzden bizim bu projedeki en büyük hedeflerimizden biri geleceğin liderleri olan çocukların liderlik tabanlı kişisel gelişimi."2nd Chance Derneği kurucusu James Mapstone da, "Bugüne kadar farklı spor dallarını araç olarak kullanarak birçok ülkede toplumsal değişim projeleri üretmiştik. Ancak global bir değişim için futbol en güzel araç olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Proje ile ilgili tüm detaylar için: www.givefootballachance.org’da

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!