Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'dan tokat özrü

Güncelleme Tarihi:

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkandan tokat özrü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 18:44

Alt yapıya büyük önem veren Altınordu Kulübü'nde başkan Seyit Mehmet Özkan, genç oyuncusuna tokat attığı gerekçesiyle özür diledi.

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, 9 Ağustos 2015’te yurt dışındaki bir turnuvada altyapı oyuncusu Berk Akgönül’e tokat atmasının basına yansıması üzerine kulübün resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı.

Başkan Özkan, “Şeffaf Toplum” başlığıyla yaptığı açıklamada bu olayın kendisi için çok iyi bir ders olduğunu ifade ederken şu ifadelere yer verdi:

“Her ne hal ve şartta olursam olayım, madem ki toplumsal bir hizmet yapıyorum, kendime hakim olacağım. Tartışmaya bile gerek yok. Nokta. Ben şimdi yineliyorum ki, çok üzgünüm. Berk evladımızdan ve ailesinden tekrar binlerce kez özür diliyorum. Hayatımı adadığım evlatlarımdan tek isteğim saygı. Berk benim evladımdır. Tıpkı şu anda Sivasspor’da oynayan Hasan Kabze, Medipol Başakşehir’de oynayan Mehmet Batdal, Roma’da olan Salih Uçan gibi. Evladımızın başına buyruk davranışlarının devam etmesi üzerine, Bursaspor Altyapı Başkanı Ali Turan’ı arayıp, ‘Bu çocuk yetenekli ama gurbet onun için daha iyi olacak, size gönderiyorum’ dedim. Takip ediyorum, çok iyi gidiyor, daha da iyi olacak. Gurbetin insan yaşamında yeri çok önemli. Bugünden itibaren ‘Eti senin, kemiği benim’ dönemi mazide kaldı.”
FUTBOL FEDERASYONU’NA DA MESAJ VERDİ
Başkan Seyit Mehmet Özkan, açıklamasında Türkiye Futbol Federasyonu’na da (TFF) mesajlar yolladı. TFF’den, Spor Toto Süper Lig ve PTT 1’inci Lig’deki takımların altyapılarına en az 10 milyon liralık fiziki yatırım yapma kriteri getirmesini isteyen Özkan, şu görüşleri savundu:

“Kulüpler arazisi devletten olmak üzere sosyal tesis, 50 sporculuk lojman, 2 tabii çim saha ve 1 suni çim saha yapmalı. PTT 1’inci Lig, Süper Lig’in emekliler kahvehanesi değil, fidanlık olmalı. Artık masaya vurma zamanı geldi. Doğru söyleyeni, dokuz köyden kovarlarmış, siz beni ne olursunuz bu köyden kovmayın. Çünkü manyakça yatırım yaptım ben bu futbola, bu toprakların çocuklarına. İzmir’e beklerim, hatta yolunuza karanfiller sererim.” (Sözcü)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!