Altın Kelebek alışkanlık yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Altın Kelebek alışkanlık yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yavuz Bingöl’ün hedefi; 2001 yılında da ‘‘En Başarılı Türk Halk Müziği Sanatçısı’’ seeçilmek. Söylediğine göre; ödül kazanmanın verdiği haz dayanılmazmış ve alışkanlık yapabilirmiş...

2000 yılının ‘‘En Başarılı Türk Halk Müziği Şarkıcısı’’ seçilmek şaşırtmış Yavuz Bingöl'ü. ‘‘Hiç beklemiyordum’’ diyor. Oysa ‘‘Sarı Gelin’’ ve ‘‘Kara Tren’’ türkülerinin başarıları ortada. Bu yıl ikinci kez ‘‘Altın Kelebek’’ ödülünü kazanan Bingöl, gelecek sene için bir hayli iddialı konuşuyor; ‘‘Ödüller insanı motive ediyor, gururlandırıyor. Hedefim üçüncü kez Altın Kelebek ödülünü kazanabilmek.’’

2000 yılında hayatınızda bir çok yenilik oldu. Gidişattan memnun musunuz?

Gerçekten de her şey iyi gidiyor. Bu sene birçok değişiklik oldu hayatımda. En önemlisi yeni bir müzik şirketine geçtim. İki kasetlik anlaşmamın olduğu Prestij Müzik'ten ayrıldım. Yurtdışına açılmak istediğim için de tercihimi Sony'den yana kullandım.

Bu düşünüzün gerçekleşeceğine inanıyor musunuz? Biliyorsunuz ki bir çok insan yurtdışına açılmak istiyor.

Bir şeyi çok isterseniz mutlaka gerçekleşir. Bu işe çok emek verdim ben. Hiçbir şey kolay kolay gerçekleşmedi. İnsanlar beni son beş yıldır tanıyor, ‘‘Yavuz Bingöl’’ diyor. Oysa yirmidört yıldır müziğe emek veriyorum. Dolayısıyla yurtdışına açılacağıma inanıyorum. Çünkü elimde iki tane anahtar var; çok çalışmak ve sebat etmek.

‘‘Kara Tren’’ ve ‘‘Sarı Gelin’’ şarkılarıyla belleklere iyice yerleştiğinizi düşünüyor musunuz?

Gerçekten de onların payı büyük. Bu sene ‘‘Altın Kelebek’’i kazanmamdaki en büyük etkenin bu iki türkü olduğunu düşünüyorum. Benim ilk çıkış parçam hatırlarsanız ‘‘Turnalar’’dı. Diğer kasetlerimde de çok sevdiğim şarkılarım oldu. Ancak insanlar üzerinde ‘‘Turnalar’’ kadar etki bırakamadılar demek ki. Sonra dördüncü albümüm çıktı. ‘‘Kara Tren’’ ve ‘‘Sarı Gelin’’le başarıyı iyice yakaladım.

Beşinci albümün satışları istediğiniz gibi gidiyor mu?

Gerçekten de çok memnunum. ‘‘Üşüdüm Biraz’’ beni her geçen gün biraz daha sevindiriyor. Ama şimdiden altıncı albümüm için neler yapabileceğimi düşünüyorum. Yeni beste çalışmalarım var, şiirler yazıyorum. Zaman durmazken, benim durmam olanaksız. Her saniye, her dakika, her saat yeni bir şeylere can vermek, bir şeyler yaratmak mükemmel bir duygu.

Anneniz sizinle gurur duyuyor olmalı.

Annem beni çok iyi anlıyor ve gurur duyuyor. Çünkü o bir ozan. Özellikle yetmişli yıllarda çok popülerdi. Cem Karaca, Aşık Mahsuni Şerif ve annemin verdiği büyük konserleri gayet net hatırlıyorum. Böyle bir annenin evladı olmaktan asıl ben gurur duyuyorum. Annem müziği bir bayrak teslimi olarak görüyor ve bayrağı bana devretti.

Anneniz yeniden bir kaset yapmayı düşünmüyor mu?

Öyle olgun bir insan ki; bir kere bile; ‘‘Oğlum sen artık tanınan bir sanatçısın. Bana da bir kaset yap’’ demedi. Ama ben böyle bir şeyi gerçekleştirmeyi çok istiyorum. Üstelik annemin kasetinde konuk sanatçı olarak bir, iki türkü de söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Son olarak söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

2001 yılında da Altın Kelebek ödülünü kazanmak istiyorum. Öylesine güzel bir duygu ki; alışkanlık yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!