Altın Hilal Film Festivali, sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Altın Hilal Film Festivali, sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 16:24

İsviçre İslam Toplumu tarafından geleneksel olarak düzenlenen 8. Altın Hilal Film Festivali, Zürih Dietikon Stadthalle Gösteri Merkezi’nde yapıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’den yönetmen Osman Sınav, eski TRT yönetmenlerinden Mustafa Uğur ve tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in jüri üyesi olarak katıldığı festival, yaklaşık 2 bin kişiyi ağırladı.
Festival kapsamında 6 kısa film yarışırken, ‘En İyi Film’ ödülünü, yönetmenliğini Cihad Danışkan’ın yaptığı ‘1781’ adlı yapım kazandı. Selim Çetinkaya’nın ‘Kimlik’ filmi ikinciliği, Hüseyin Altınsoy’un ‘Doktor’ filmi de üçüncülüğü aldı.
‘En İyi Oyuncu’ ödülüne ‘Doktor’ filmindeki rolüyle Murat Keskin layık görülürken, ‘1781’ filmindeki rolüyle Enes Çiftçi ikincilik, ‘Kurtuluş’ filmindeki rolüyle Neslihan Turhal ise üçüncülük ödülünü aldı. Festivalde ‘Onur Ödülü’ yönetmen Osman Sınav’a verildi.
İsviçre İslam Toplumu Başkanı Abdullah Kasapoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, gençlerin sanat ve kültürle ilgilenmesi için başlattıkları çalışmanın her yıl büyüyerek devam etmesinden gurur duyduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Altın Hilal Film Festivali, sahiplerini buldu

YENİ NESİL BU İHANETİ UNUTMASIN

Türkiye’nin Bern Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hacı Mehmet Gani, festivalin jüri üyeleri Osman Sınav ile Ahmet Yenilmez ve festivalde yarışan 6 filmin yönetmenine, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, üzerinde TBMM’nin, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminde bombalanan  bölümünden küçük taşlar bulunan plaketler verdi. Gani, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yabancı kimlikler için öz kimliğini satanlar ve kimliğine ihanet edenlerden milletimiz çok çekti. Bunun son örneği 15 Temmuz darbe girişimini yapan FETÖ hainleridir. Bu hainlerin darbe esnasında milletimizin iradesinin tecelli yeri olan TBMM’yi bombalaması esnasında tahrip olan ve yıkılan kısımlarından birer taş ve mermer parçasını plaketleştirme suretiyle ölümsüzleştirmek istedik. Böylece yeni nesil bu ihaneti unutmasın ki, bir daha benzer hainlere karşı uyanık olsun istedik.”
Altın Hilal Film Festivali, İsviçre İslam Toplumu tarafından 2009 yılından bu yana düzenleniyor.

BAKMADAN GEÇME!