Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu? Altın fiyatların son durum

Güncelleme Tarihi:

Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu Altın fiyatların son durum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2017 16:58

Geçtiğimiz hafta son zamanların rekorunu kıran altın fiyatlarının ne kadar olduğu yeni haftanın ilk işlem gününde yakından takip ediliyor. AA Finans Analisti İslam Memiş, geçen hafta toparlanma isteğinde olan altın fiyatlarının yeni haftaya sakin bir seyirle başladığını söyledi. Peki şu an gram ve çeyrek altın ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum!

Haberin Devamı

Altın fiyatlarının yeni haftaya nasıl başladığı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Adımlarını piyasaya göre şekillendirecek olan vatandaşlar, 'Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Gram ve çeyrek altın fiyatı düştü mü?' gibi sorulara yanıt arıyor. Altının gram fiyatı, yeni haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlamasının ardından saat 10.05 itibarıyla yüzde 0,1 değer kaybıyla 158,3 lira seviyesinde dengelendi. İşte altın fiyatlarında son durum!

ANLIK GRAM VE ÇEYREK ALTIN FİYATLARI 

Gram altın 13 Kasım Pazartesi günü saat 14.30 itibariyle 159 liradan alıcı buluyor. Çeyrek altın ise küçük düşüşlerin ardından 263 lira bandından satışını sürdürüyor. Bu durum Cumhuriyet altınında 1066 TL, yarım altında ise 523 TL olarak piyasalara yansıyor. Altının ons fiyatı, aynı dakikalarda 1279 dolar olarak gözlemleniyor.

Haberin Devamı

AA Finans Analisti İslam Memiş, geçen hafta toparlanma isteğinde olan altın fiyatlarının yeni haftaya sakin bir seyirle başladığını söyledi.

Memiş, bugün yurt içinde cari işlemler dengesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Beklenti Anketi, yurt dışında ise ABD'de bütçe dengesi ve vergi reformuna ilişkin gelişmelerin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının gram fiyatında 156,8 liranın destek, 158,8 liranın ise direnç konumunda olduğunu söyledi.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA ALTIN FİYATLARI NASILDI?

Geride bıraktığımız hafta Borsa'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 2,11 gerilerken, altın yüzde 0,57 değer kazandı. Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 0,57 artarak 159,50 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 0,66 yükselişle 1.068,00 liraya çıktı. Geçen hafta sonu 260,00 lira olan çeyrek altının satış fiyatı ise 262,00 liraya yükseldi.

FİYATLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDER Mİ?

Analistler, Fed'in kasım ve aralık ayındaki faiz kararları, İspanya'daki Katalonya krizi, İngiltere'nin Brexit görüşmeleri ve jeopolitik gelişmelerin altın fiyatlarında dalgalanmalara neden olabileceğini belirtiyor. Altının gram fiyatının tarihi zirvesinden gelen satışlara karşın 150 lira üzerinde tutunmasının teknik açıdan yükseliş eğiliminin devam edebileceğine işaret ettiğini dile getiren analistler, yıl sonuna kadar 170 lira seviyelerinin gündeme gelebileceğini ifade etti.

"FİYATLARIN HIZLI DEĞİŞTİĞİ BİR SÜRECİN İÇERİSİNDEYİZ"

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Norayr İşler, 9 Ekim'de ulaştığı 155,7 lira ile tarihi zirvesini gören gram altın fiyatlarına ilişkin, "Küresel gerginlikler, artış trendine girerse güvenli liman olarak gözüken altın fiyatları yeni rekorlar deneyebilir. Böyle bir durumda yıl sonuna kadar gram altında 170 TL’yi rahatlıkla yakalayabiliriz." dedi.

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARINI ANLIK TAKİP İÇİN TIKLAYIN

 

BAKMADAN GEÇME!