Altın eğlence

Güncelleme Tarihi:

Altın eğlence
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2011 00:00

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katılanlar, ödül töreninin ardından düzenlenen partide yorgunluk attı.

Haberin Devamı

BU yıl 48’incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ödülleri önceki akşam sahiplerini buldu. Geceye katılanlar, törenin ardından soluğu Tempo ve Puma işbirliğinde düzenlenen kapanış partisinde aldı. Jüri üyelerinden ödüllü oyunculara herkes festivalin yorgunluğunu Rixos Downtown Kalina Bar’daki partide attı. “En İyi İlk Film” dâhil toplam beş ödül kazanan “Zenne” filminin yönetmenleri M. Caner Alper ve Mehmet Binay, çok mutlu olduklarını belirterek, “Filmin başrol oyuncularından Erkan Avcı’nın ‘Yardımcı Erkek Oyuncu’ kategorisinde değerlendirilmesine şaşırdık” dedi. Erkan Avcı ise “Olaya öyle bakmayın. Bu film bir sosyal sorumluluk projesidir. Bizim işimizde ‘Zenne’nin kendisi başrol” diye konuştu. “Geriye Kalan” filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülen Devin Özgür Çınar da heyecanını “Benim için bu filmde oynamak zaten güzel bir hediyeydi. Sonrasında böyle bir ödül alınca çok mutlu oldum” sözleriyle dile getirdi. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren partiye katılanlar arasında Bergüzar Korel, Begüm Kütük, Şevval Sam, Tuğçe Kazaz ve Memet Ali Alabora da vardı.

Haberin Devamı

 - “En İyi Film Ödülü”nü “Güzel Günler Göreceğiz” ekibi kucakladı.    
- “En İyi Kadın Oyuncu” seçilen Devin Özgür Çınar, ödülünü partide de elinden düşürmedi.
- Gecenin en çok eğlenenleri, beş ödül kazanan “Zenne” filminin ekibiydi.   

YANLIŞ ANLAŞILDIM

Festivalde en iyi film seçilen “Güzel Günler Göreceğiz”deki rolüyle en iyi yardımcı kadın ödülünü alan Nesrin Cevadzade aldığı ödülün ardından yaptığı konuşmanın yanlış anlaşılmasından üzüntü duyduğunu söyledi. Cevadzade “Ödülümü sovyetler birliği yıkıldıktan sonra dünyanın dörtbir yanına dağılan bütün güzel ve yalnız kadınlar adına aldım dedim ama sözlerinin farklı ve çirkin bir şekilde değiştirildi. Ben sadece göçmen kadınları ve ötekileştirilen tüm insanları anmak, onların haklarını teslim ederek onurlandırmak adına aldığımı söyledim. Ne üzücü ki farklı şekilde yansıtıldı” dedi.

ÖDÜLÜN GÖZÜMDE CİDDİ DEĞERİ YOK

“Nar” filminin yönetmeni Ümit Ünal, Altın Portakal ödül töreninde “En İyi Film Jüri Özel Ödülü” alırken sitemlerini facebook üzerinden paylaştı. Ünal “Haksızlık duygusu sadece bana özgü değil. Antalya konusunda ne desem yanlış anlaşılacak. O yüzden susmak en iyisi ama sanırım juri ve ben, eleştirmenler, Nar’ın basın toplantısına gelen yüzlerce kişi, hepimiz çok farklı filmler gördük. Bana verdikleri teselli ödülünün maalesef gözümde ciddi bir değeri yok ortamı bozmamak adına ve nezaket icabı aldığım bilinsin isterim” açıklamasını yaptı.  
   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!