Alptekin’in eseri MoMA’da

Güncelleme Tarihi:

Alptekin’in eseri MoMA’da
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2012 09:59

Çağdaş sanatçı Hüseyin Bahri Alptekin’in ‘H-Fact: Hospitality/Hostility/H-Faktörü: Misavirperverlik/Husumet’ eseri Newyork’taki Modern Sanat Müzesi’nin (MoMA) daimi koleksiyonuna dahil edildi.

Haberin Devamı

Sanatçıyı temsil eden Rampa Sahat Galerisi’nin açıklamasına göre, Alptekin’in eseri, heykeltıraş Zühtü Müridoğlu’nun ‘The Unknown Political Prisoner-Bilinmeyen Siyasi Esir’ adlı heykelinden tam 54 yıl sonra MoMA’nın resim ve heykel koleksiyonuna kattığı ilk iş olma özelliğini taşıyor.

MoMA, geçtiğimiz yıl Cengiz Çekil’in ‘Günce’ isimli işini de almış ve bu iş ‘I Am Still Alive: Politics and Everyday Life in Contemporary Drawing’ isimli sergide gösterilmişti. MoMA Kutluğ Ataman ve Haluk Akakçe’nin 2000’li yıllarda yaptıkları video çalışmalarını da Medya ve Performans Sanatları koleksiyonuna dahil etmişti. 2007 yılında kaybettiğimiz

Alptekin’ni eseri, üç boyutlu otel tabelalarından oluşan 7 sanat eserini kapsıyor ve otel adları kaynağını dünyanın dört bir köşesindeki şehirlerden alıyor. Dünyanın en seçkin modern sanat koleksiyonuna sahip olmasıyla uluslararası kabul gören MoMA’nın koleksiyonunda Picasso, Miro, Andy Warhol, Joseph Beuys, Marcel Duchamp, Sol LeWitt, Bruce Naumann ve daha birçok saygın sanatçının eserleri bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!