Alper altınlarından vazgeçmedi

Güncelleme Tarihi:

Alper altınlarından vazgeçmedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2012 11:36

Galatasaray'ın eski futbolcusu Alper Tezcan, 2000 yılında UEFA Kupası şampiyonu olmaları sebebiyle kazandıkları 250 Cumhuriyet altını ödülün peşine düştü.

Alper Tezcan, UEFA Kupasını kazanmış “rüya takımda” yer aldığını, ancak yaşadığı talihsiz sakatlıktan sonra, gerekli ilgiyi kulübünden göremediğini belirterek, “Türkiye'de kaç tane UEFA Şampiyonu olmuş takım var. Bu takımda yer alan kaç tane efsane futbolcu var. Ben o efsanelerden biriyim. Ülkeme bu başarıyı yaşatmış bir futbolcuyum. Ancak devletin Avrupa şampiyonlarına verdiği 250 Cumhuriyet altını ödülümü, aradan geçen 12 yıla rağmen hala alamadım” dedi.

“Kulübümün kapıları bana kapalı”

Hakkını aradığı için Galatasaray kulüp binasına sokulmadığını vurgulayan Alper Tezcan, şöyle konuştu:
“O dönem Galatasaray forması giyen futbolcular için, bakanlık tarafından kulübe, kişi başı 250 Cumhuriyet altını ödül gönderildi. Ancak Hakan Şükür'ün de aramızda bulunduğu bir kaç arkadaşımızın eline bu ödül geçmedi. Hakan abinin ödülü almadığını bir televizyon programında kendi ağzından duydum. Şimdi yöneticileri arıyorum, ne telefonlarıma çıkıyorlar, ne de benim kulübe girmeme izin veriyorlar. Sırf hakkımı istiyorum diye Galatasaray kulübüne giremiyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım. Bu konu hakkında Gençlik ve Spor Bakanı sayın Suat Kılıç ile görüşmek üzere bir kaç gündür Ankara'da bulunuyorum. Bakanlıktan ödülle ilgili belgeleri istiyorum. Ona göre kimlere ödül gönderilmiş bakacağım ve yasal haklarımı adalet önünde arayacağım.”

Avrupa şampiyonluğunu kazandıkları dönem yöneticilik yapan bazı isimlerin bugün de yönetimde bulunduklarını hatırlatan Tezcan, “Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak gibi bazı yöneticiler o dönemde yönetimdeydi. Kendilerini telefonla arıyorum, ancak telefonlarıma çıkmıyorlar. Herhalde verecek cevapları yok ki benden kaçıyorlar. Bu konuyu en iyi bilen onlar. Yoksa şimdiki başkanı arasam, bana o dönem biz yönetimde değildik diyecek. Oysa Galatasaray gibi büyük camialarda mutlaka deneyimli bir çok yönetici uzun süreler görev alıyor. Yani devlette olduğu gibi kulüplerde de devamlılık esastır. 'Benden önceki yönetimin yaptıkları beni ilgilendirmez' diye bir mazeret söz konusu olamaz.”

Alper Tezcan, 12 yıllık gecikmeyle de olsa çok ihtiyacının olduğu bu ödülü almak için elinden geleni yapacağını, hakkı olan 250 Cumhuriyet altınının kendisine verilmesi için yetkililerle sürekli temas halinde olduğunu da sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!