Almanya'nın 2012 yıldızları

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın 2012 yıldızları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2012 19:43

Alman futbolu, 2012 yılında iki Türk gencini konuşmaya başlayacak.

Haberin Devamı

Alman Di Welt Gazetesi tarafından 2012 yılında adlarından söz ettireceklerin belirlendiği listede, 30 kişinin arasında yer alan Emre Can ve Samed Yeşil'e övgüler yağdırıldı. Haberde, yeni yılda Almanya'nın futbol dünyasındaki umutlarının, iki genç yetenekli Türk futbolcuda olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz yıl içinde Almanya U17 Milli Takımı'nda forma giyen 9 Türk gencinden biri olan Emre Can, Bayern Münih'in alt yapısında futbol oynuyor, zaman zaman Bayern Münih'in dünya yıldızları ile antrenman yapıyor. Emre Can, özel karşılaşmalarda oynatılarak hem tecrübe kazandırılıyor, hem de takıma ısındırılıyor. Bayern Münih antrenörü Jupp Heynckess'in Emre Can'ı yakında Bundesliga'da oynatıp sürpriz yapacağı ifade edildi.

FENERBAHÇE'NİN TAKİBİNDE

Geçen yıl yapılan U17 Dünya Futbol Şampiyonası'nda üçüncü olan Almanya'nın kaptanlığını yapan ve turnuvanın en iyi futbolcusu ödülünü kazanan Emre Can, büyük kulüplerinde takibinde bulunuyor. Fenerbahçe'de özellikle Aykut Kocaman'ın istediği futbolcuların listesinde ilk sırasında olan Emre Can, "Hedefim Bayern Münih'in formasını Bundesliga'da giyip başarılı olmak. Bundesliga'da şans alırsam bunu iyi kullanacağıma inancım büyük. Bunun içinde çok çalışıyorum" dedi. Dünya Kupası sonunda FIFA'dan 20 bin Euro'luk Fritz Walter Ödülü'nü kazanan Emre Can, Frankfurt'tan Bayern Münih'te futbol oynamak için 15 yaşında iken Münih'e gitti. Eintracht Frankfurt'un alt yapı sorumlusu Armin Kraatz, "Emre iki yıl öncesinde çok yetenekli olduğunu gösteriyordu" dedi.

Haberin Devamı

EMRE CAN: "HEDEFİM BUNDESLİGA"

Turnuvada gösterdiği futbol ve takım arkadaşlarını iyi yönetmesiyle de başarılı bir kaptan olan Emre Can, "Hedefim Bayern Münih'in formasını Bundesliga'da giyip başarılı olmak. Yeni teknik direktörle henüz konuşmadım. Benim için nasıl düşündüğünü bilmiyorum. Şans alırsam bunu iyi kullanacağıma inancım büyük. Bunun için de çok çalışıyorum" dedi.

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün, Türkiye A Milli Takımı'nda oynama olasalığını da göz önünde bulundurulan Emre Can'ı kaptırmamak için çalışmalar yaptığı kaydedildi. 1,84 metre boyuyla ve fizik yapısıyla Alman futbolunun son yıllarda aradığı futbolcu olarak lanse edilen Emre Can'ın, "Almanya Milli Takımı'nda forma giymek isterim" dediği de kaydedildi.

Haberin Devamı

SAMED'İN LAKABI 'BOMBACI'

Almanya U17 Milli Takımı'nın santrforu Bayer Leverkusenli Samed Yeşil de Almanya A Milli Takımı'nın golcüleri Miroslav Klose ve Mario Gomez'in veliahtı olarak görülüyor. Samed, U17 Dünya Şampiyonası'nda Emre Can'la birlikte ön plana çıkan futbolculardan birisi oldu. Turnuvada gol kralllığında ikinci olarak 6 golle gümüş ayakkabı alan Samed, "Gol atmayı çok seviyorum. Şans bulursam gollerimi sıralarım" diye konuştu.

Gol yollarında becerisinin yanı sıra arkadaşlarına yaptığı asistlerle beğeni toplayan Samed, arkadaşları ve özellikle antrenörleri tarafından Alman Milli Futbol Takımı'nın eski golcüsü Bayern Münihli Gerd Müller'i anımsatıyor gerekçesiye 'Bomba' lakabıyla çağrılıyor. Bayern Leverkusen'in Bundesliga'da mücade eden genç takımının attığı gollerinin yarısından fazlası olan 9 golü kaydeden Samed, "Benim işim gol atmak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!