Almanya'da devlerin dansı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada devlerin dansı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2010 11:05

ALMANYA 1. Futbol Ligi'nin 29. haftasında şampiyonluğun en büyük adaylarından olan Schelke 04 ile Bayern Münih karşı karşıya gelecek.

Geçen hafta deplasmanda güçlü Bayer Leverkusen'i 2-0 yenerek 58 puanla, Bayern Münih'i iki puan geçerek liderlik koltuğuna yükselen Schalke rekortmen şampiyon Bayern Münih karşısında bu maçı da kazanmak isteyecek. Geçen hafta evinde Stuttgarnt ile 1-1 berabere kalan lig ve lig ikinciliğine düşen Bayern Münih ise , Schalke'ye Almanya Kupası'ndan sonra ligde de yenilgi tattırmak düşüncesiyle sahaya çıkacak. 63 bin 472 seyirci kapasiteli Veltins Arena'nın tüm biletleri aylar öncesi kapış kapışa gitmişti. Bayern Münih'i Robben'in sakatlığı üzerken, Halil Altıntoplu kadrosuyla Devler Ligi'nde Manchester United'i 2-1 yenen Bayern Münihli futbolcularda morallar ise yüksek.

HALİL Mİ EREN Mİ?

Schalke ve Münih'in ardından aynı puanla üçüncü sırada yer alan Bayer Leverkusen ise bu hafta Eintracht Frankfurt deplasamını çıkacak. Zirve hesabı yapan Leverkusen'de golcü forveti Eren Derdiyok, Michael Kiessling ve Mario Helmes'in son haftalardaki form düşüklüğü üzüyor. Frankfurt'ta ise Selim Teber , Ümit Korkmaz ve özellikle Halil Altıntop'un çok formda olması teknik direktör Michael Skibbe'yi sevindiriyor. AVrupa Kupalarına gözünü diken Frankfurt'un golcüsü Halil Altıntop,"Ruhr bölgesi takımlarını şansım iyi gidiyor, hem yeniyoruz hem de gollerimi atıyorum. Bu hafta gollerimle gündeme geleceğim" dedi. Bu karşılaşmada bütün gözler iki Türk golcü Halil Altıntop-Eren Derdiyok'un mücadelesinde olacak.

NURİ ŞAHİN MESUT ÖZİL'İ AĞIRLAYACAK

Dortmund Sigral İduna Park'ı doldurcak olan 84 bin seyirci Borussia Dortmund - Werder Bremen karşılaşmasında adeta nefeslerini tutacak. Her ikiside zirve yarışından kopmak istemeyen Dortmund-Bremen maçında heyecan iyece doruklara çıkacak. Alman milli takımı ve Bremen orta sahasının mimarı Mesut Özil, ile Türk milli takımımızın oyun kurucusu Dortmund'lu Nuri Şahin'in centilmence mücadelesi zevkle izlenecek. Her iki genç yetenekte iyi ve güzel bir futbol sergileyip başarılı olmak için çalışacaklarını söylediler

SERDER TAŞÇILI STUTTGART FORMDA

Stuttgart sahasında oynayacağı Borussia Mönchengladbach karşısında favori. Serdar Taşçılı Stuttgart Daimler Benz Stadı'nda üç pua alıp rakibini evine puansız postalamak arzusunda. Geçen hafta lig lideri Bayern'i Münih'te oynadığı başarılı futbolla devirip liderlik koltuğundan indiren Stuttgart'ın gözü AVrupa kupalarına katılcakt bir yerde ligi bitirmek. Ömer Topraklı Freiburg evinde Bochum'u konuk edecek. Her iki ekibinde düşme tehlkesi içinde olması seyircilere zevkli bir maç isletecek. İlkay Gündoğan'ın formasını giydiği Nürnberg, sahasında Malik Fathi'li Mainz'la mücadele edecek. Mondragon'un kalesini korduğu FC Köln evinde lig sonuncusu Hertha Berlin'le oynayacak. Kendi seyircisi önünde Hertha karşısında galibiyet için sahaya çıkacak olan Köln'de genç yetenek Taner Yalçın'ın kadroda yer alması bekleniyor.

PAZAR GÜNÜ 2 MAÇ

Almanya 1. Futbol Ligi'nin 29. haftası 4 Nisan Pazar günü oynanacak Wolfsburg-Hoffenheim, Hamburg-Hannover karşılaşmalarıyla tamamlanacak. Yardımcı antrenörlüğünü Darmstadt'lı Erdinç Sözer'in yaptığı Hamburg'un Hannover karşısında en büyük kozları Hollandalı van Nistelrooy ile genç milli futbolcumuz Tunay Torun olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!