Almanya'da 2020’den itibaren sigaraya reklamı yasağı geliyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada 2020’den itibaren sigaraya reklamı yasağı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 11:53

Almanya’da Bakanlar Kurulu Federal Gıda Bakanı ChristianSchmidt’in (CSU) yasa tasarısını kabul ederek sigara reklamının yasaklanmasından yana tavır koydu. Böylece Almanya, Avrupa Birliği’nin talimatnamesine en son uyan ülke oldu.

Haberin Devamı

Yeni yasaya göre 2020 yılından itibaren afişler için ayrılan alanlarda ve reklam sütunlarında sigara reklamı yasak olacak. Yasağa elektronik sigaralar da dahil olacak.

Aynı şekilde sinemalarda da 18 yaşın altındaki çocuk ve gençlere yönelik filmlerde sigara reklamı gösterilemeyecek. Yasak; sigara satılan yerlerde, içki satılan büfelerde ve benzin istasyonlarında geçerli olmayacak.

Yasağa en çok karşı çıkan kesim ise tütün sanayii ve reklam sektörü oldu.

Tütün Mamulleri Sanayii Birliği’ne göre yasakların devam etmesi toplumun arzu etmediği davranışların ve sağlık açısından riskli ürünlerin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Birlikten yapılan açıklamada politikacılardan fazilet bekçiliği yapmamaları istendi. Reklam Ekonomisi Merkez Birliği ise açıklamasında, kanunun uygulanmasının bir dönüm noktası anlamına geldiğine dikkat çekti ve reklam yasağı ile sigara içenlerin sayısının azalmayacağını ileri sürdü. Birliğe göre reklam yasağı sigara içenleri sigaradan vazgeçirmeyeceği gibi başlayanları da engelleyecek değil.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!