Almanya 1-2 İtalya

Güncelleme Tarihi:

Almanya 1-2 İtalya
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 18:19

EURO 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en büyük favorilerinden biri olan Almanya, yarı final karşılaşmasında İtalya'ya 2-1'lik skorla mağlup oldu ve final şansını kaçırdı. EURO 2012'de İspanya'nın finaldeki rakibi İtalya oldu.

Haberin Devamı

Polonya'nın Varşova kentindeki Ulusal Stat'da oynanan karşılaşmada İtalya'ya finale çıkaran golleri 20. ve 37. dakikalarda Mario Balotelli kaydetti. Almanya'nın tek golünü ise 90+1. dakikada penaltıdan Mesut Özil attı.

İtalya, bu galibiyetle rakibini saf dışı bırakarak EURO 2012 finalinde İspanya'nın rakibi oldu. Final müsabakası 1 Temmuz Pazar günü TSİ 21:45'te Kiev'de oynanacak.

SON ANLAR NEFESLERİ KESTİ

Mesut Özil'in 90+1. dakikada penaltıdan attığı golden sonra oynanan her dakika adeta nefesleri kesti. Almanya, kaleci Neuer dahil 11 kişi olarak rakip kaleye yüklendi ama istediği golü bulamadı.

Haberin Devamı

ŞEYTANIN BACAĞINI KIRAMADILAR

Tarihinde oynadığı hiçbir karşılaşmada İtalya'ya üstünlük kuramayan Almanya, bu maçı da kaybederek makus talihine son veremedi.

15 MAÇ SONRA GELEN YENİLGİ

İtalya'ya 2-1 yenilerek final şansını yitiren Almanya, tam 15 resmi maç sonra ilk yenilgisini almış oldu.

İTALYA SİYAH BANTLA ÇIKTI

İtalya Milli Takımı, Afganistan'da hayatını kaybeden bir asker nedeniyle UEFA'Dan özel bir izin alarak Almanya karşılaşmasına kolunda siyah bant ile çıktı.

Stat: Ulusal Stadyum (Varşova)
Hakemler: Stephane Lannoy, Frederic Cano, Michael Annonier (Fransa)
Almanya: Neuer, Boateng (Dk. 71 Müller), Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Mesut Özil, Kroos, Podolski (Dk. 46 Reus), Gomez (Dk. 46 Klose)
İtalya: Buffon, Chiellini, Barzagli, Bonucci, Balzaretti, Pirlo, De Rossi, Montolivo (Dk. 64 Motta), Marchisio, Balotelli (Dk. 70 Di Natale, Cassano (Dk. 58 Diamanti)
Goller: Dk. 20 ve 36 Balotelli (İtalya), Dk. 90 2 (penaltıdan) Mesut Özil (Almanya)
Sarı kartlar: Dk. 37 Balotelli, Dk. 61 Bonucci, Dk. 84 De Rossi, Dk. 89 Motta (İtalya), Dk. 90 4 Hummels (Almanya)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!