Almanlar Türkleri çalıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanlar Türkleri çalıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2011 00:00

İngiltere Milli Takımı’nın hocası Fabio Capello, Panzerleri suçladı. Alman takımında beş Türk kökenli oyuncu var. Onları pasaport vererek kandırmışlar. Fakir ülkelerde yetişen futbolcuların kulüplerinin bir şekilde korunması gerekiyor.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Milli Takımı’nın İtalyan teknik direktörü Fabio Capello, son yıllarda milli takım kadrosunda farklı milliyette futbolculara yer veren Almanları suçladı. Tecrübeli hoca, “Almanlar, Türkleri çalıyor” diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.    
 
Daily Mail Gazetesi’ne konuşan Capello,  “Alman Futbol Federasyonu, ülkede yetişen genç yetenekli yabancıları milli takımlarında oynatarak onları çalıyor. Özellikle Türkiye, bu durumdan fazlasıyla etkileniyor. Çünkü Almanya’da milli takımlarda Türk asıllı beş futbolcu yer alıyor. Neler olduğunu biliyoruz. Onlar  pasaport verilerek kandırılmış” dedi.

Bu işin mutlaka bir sınırı olmalı

İTALYAN teknik adam, “Artık bu konuda bir sınır çizilmeli. Kurallar belirlenmeli. Zengin kulüpler dünyanın her tarafında genç futbolcuları izliyorlar. Gözlerine kestirdiklerine büyük imkanlar sunuyorlar. Ama bu gençlerin ülkelerinin karşılaşacağı sonuçlar onları ilgilendirmiyor. Bu oyuncular yeni pasaport alıyorlar. Alman takımında beş Türk kökenli oyuncu yer alıyor. Bunun da nasıl gerçekleştiğini hepimiz çok iyi biliyoruz” dedi.
 Capello bu konuda UEFA Başkanı Michel Platini’nin adım atmasını isterken “Fakir ülkelerde yetişen futbolcuların kulüplerinin bir şekilde korunması gerekiyor. Platini ile bu konuda görüştüm. Eminim ki ileride kulüplerin çok küçük yaşta oyuncuları transfer etmesi yasaklanacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Almanların alt yapısında Türk oyuncu kaynıyor

ALMAN basını, milli takımlarında yalnızca bir tane Türk oyuncunun yer aldığını belirtiyor. Oysa durum çok farklı. Panzerlerin alt yapısında Türk oyuncu kaynıyor.  2010’da Meksika’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda 3. olan Alman U 17 Milli Takımı’nda toplam sekiz Türk kökenli oyuncu vardı. Elit Okullarda eğitimlerini yapıyorlar.

Yabancılar Yasası gençlerimizi zorluyor

ALMANYA’da yürürlükte olan “Yabancılar Yasası” burada yaşayan Türk gençlerinin önündeki en önemli engel olarak ortaya çıkıyor. 2000 yılında yürürlüğe giren yasa gereği, Almanya’da doğan yasal olarak çifte vatandaşlık hakkına sahip gençler, 18-23 yaşları arasında iki vatandaşlıktan birini seçmek zorunda. Göçmen çocuklara çifte vatandaşlık hakkı en geç 23 yaşına kadar tanınıyor. Bu geçici bir hak. 23 yaşına kadar çifte vatandaşlık hakkının saklı kalması için ise 21 yaşına kadar “vatandaşlığı koruma” dilekçesi vermek gerekiyor.

Haberin Devamı

ALMANYA U17 MİLLİ TAKIMI FORMASINI GİYEN TÜRKLER

FUTBOLCU TAKIMI MEVKİ
Koray Günther Schalke Defans
Levent Ayçiçek W.Bremen Defans
Emre Can B.Münih Defans
Kadir Gökyar Schalke Defans
Okan Aydın B.Leverkusen Forvet
Samed Yeşil B.Leverkusen Defans
İlkay Durmuş Hoffenheim Defans
Koray Kaçinoğlu Duisburg O.Saha
Arif Ekin Augsburg Forvet
Levin Öztunalı Hamburg O.Saha
Sinan Kurt B.Mönch. Forvet
Erdal Öztürk Hoffenheim Forvet
Murat Bildirici Wolfsburg Forvet


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!