Alman borsasında büyük düşüş

Güncelleme Tarihi:

Alman borsasında büyük düşüş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 15:05

Frankfurt Borsası son 16 ayın en düşük puanına geriledi. Yeni yılda borsadaki kayıp oranı yüzde 16 olarak açıklandı.

Haberin Devamı

Almanya'da hisse senetleri büyük oranda kayba uğradı. Borsada işlem gören senetler bir gün içinde yüzde üç oranında zarar ederken, Frankfurt Borsası önceki günü dokuz bin puanın altında kapattı. Borsa 8 bin 979 puana kadar geriledi.

Geçen yıl bu dönemde 11 bin puanı aşan Frankfurt Borsası, geçen yılın Mart ayında ise 12 bin puanın üzerine çıkmıştı. Borsa son 16 ayın en kötü günlerini geçiriyor. Borsanın önümüzdeki hafta 8 bin 300 puana kadar gerilemesi bekleniyor.

 16 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİ

En büyük kayba ise Deutsche Bank ile Commerz Bank senetleri uğradı. İki senedin yatırımcılarının bir günlük kaybı tam yüzde 9.5 oldu. Borsadaki kaybın temel nedeni ise Çin'deki belirsizlik ve konjonktürel sorunlar.

Alman borsası büyük sıkıntı yaşarken, New York, Londra ve Paris Borsaları da düşüşü hissetti. Borsadaki zarardan dokuz milyon 10 bin yatırımcı olumsuz etkilendi.

Almanya'daki borsada işlem görenlerin sayısı dokuz milyon 10 bin olarak açıklandı. Hisse senedi yatırımı yapanların sayısı bu yıl büyük artış göstermişti. Geçen yıla göre 2016 yılında hisse senedi satın alanların sayısı 600 bin artış göstermişti.  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!