Allah F.Bahçe'nin durumuna düşürmesin

Güncelleme Tarihi:

Allah F.Bahçenin durumuna düşürmesin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 09:33

Süper Lig'in sona ermesinin ardından Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe'den Bursaspor'un şampiyonluğuna, transfer çalışmalarından Kulüpler Birliği'ne kadar birçok konuda DHA'ya açıklamalarda bulundu.

Gençlerbirliği'nin bu sezon aldığı sonuçlardan çok memnun olmadığını dile getiren Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "Bursaspor şampiyon oldu ve biz şampiyonu kendi sahasında 2-1 yendik, burada da berabere kaldık yani onlardan 4 puan aldık. Burada aldığımız Antalyaspor mağlubiyeti galibiyetimizle sona ermesi gerekirdi. Bu sonuçlar bu sene bizi çok başarılı hale getirmedi ama geçen sene yaşadığımız korkulu rüyayı görmedik ve bundan dolayı futbolcularımı tebrik ediyorum. Birçok maç izliyorum ve görüyorum ki Gençlerbirliği'nde çıkmış birçok futbolcu var. Ben 32 senedir aralıksız burada başkanlık yapıyorum. Bu seneyi aratmayacak ve daha başarılı bir Gençlerbirliği'ni önümüzdeki sene izleyeceksiniz" dedi.

"TRANSFER DÖNEMİNİN BAŞINDA 6 MİLYON EURO HARCADIK"

Transfer dönemine çok hızlı başladıklarını vurgulayan kulüp başkanı İlhan Cavcav, "Gidecek oyuncularımız arasında Bilal var. Eskişehirspor ve Karabükspor'un talip olduğu Burhan'ı satacağız. İlk önce isteyen Eskişehirspor'u tercih edeceğim. Patiyo ve Dijite ile mukavelemiz var ve satmak istiyoruz. Aynı şekilde Ivan'ı da satacağız. Yasir ve Kerem'i gönderiyoruz. Sandro, Tozo ve Kahe'nin mukavelesi bitti. Tozo Gaziantepspor ile anlaşmış. Sandro ve Kahe ise Brezilya'da devam edeceklermiş futbol hayatlarında. Biz henüz başlangıçta 6 milyon euro harcadık 8 kişi için. Mehmet Akgün var Almanya'da oynayan. İstikbali parlak ve yaşı 23. Hocamız çok istedi ve kadromuza kattık. Yarın gelecekler ve mukaveleyi imzalayacağız. Debatik Curri ile anlaşma sağladık. Kendisi Arnavut Milli Takımı'nın stoperi. Stewart'ı renklerimize bağladık. İskoçya Milli Takımı'nın orta saha oyuncusu. Ben rahatsızlığım nedeniyle gidemedim ama Cem Onuk, teknik heyet ve güvendiğim insanlar izledi ve o oyuncuları aldık. Şimdilik 6 milyon Euro gibi büyük bir para harcadık. Anadolu kulüpleri için büyük bir para bu. Ermin Zec'i kadromuza kattık. Arnavut Milli Takımı'nın santraforu. Sadece bunun bonservis bedeli 2.5 milyon EURO. Avrupa'dan 7 kulüp bu futbolcuya talipti ama kendisiyle ilk biz görüşmüştük ve o da bizimle olmaktan mutluluk duyacağını ifade etti. Antalyaspor'da başarılı bir sezon geçiren Jedinak bu sene tekrar bizimle olacak. Almanya'da bulunan bir orta saha oyuncusuyla temaslarımız sürüyor. Elazığspor'da Haluk adında genç bir oyuncuyu da bünyemize aldık. Elimizde kalan futbolcular da kalemizde Serdar, Orhan, İlhan, Aykut, Murat, Alpaslan, Cem Can, Jedinak, Sabahattin, Hurşut, Mustafa Pektemek gibi oyuncularla mukavelemiz devam ediyor" diye konuştu.

"İLHAN EKER DE, THOMAS DOLL DA KALACAK"

Kaptan İlhan Eker ile teknik direktör Thomas Doll arasında problem olduğu yönünde basında çıkan haberlere değinen İlhan Cavcav, "İlhan her şeyden önce karakter yapısı sağlam ve koyu bir Gençlerbirliği taraftarıdır. Zaman zaman hocalar da hata yapar. Ben Thomas Doll ile konuştum ve kendisini bırakmak istemediğimizi söyledim. Jedinak için de aynı ifadeleri kullandım. Thomas Doll da anlayışla bunu karşıladı. İkisiyle de bir problemimiz yok" ifadelerini kullandı.

"MUSTAFA PEKTEMEK HİÇBİR YERE GİTMİYOR"

Bu sezon başarılı bir performans sergileyen genç forvet Mustafa Pektemek'in Galatasaray'a transferini değerlendiren Cavcav, "Son maçtan 1 gün önce Adnan Sezgin ile görüştüm. Biz 4 milyon Euro karşılığında verebileceğimizi söyledik. Onlar da para değil takas yoluyla almak istediklerini söylediler. Herkes hesabını iyi biliyor. Biz bütün harcamalarımızı cebimize göre yapıyoruz. Büyük kulüpten gelen futbolculara vereceğimiz paralarla kendi dengemizi bozarız. Mustafa'nın geleceği çok parlak. 2 sene daha bizimle olacak. U-21 Milli Takımı'nda oynuyor. Türk futbolu kendisinden çok yararlanacaktır. Umarım onu A Milli Takım seviyesine kadar çıkartırız" şeklinde konuştu.

Afrika, Brezilya ve Avustralya pazarlarını kapattıklarını söyleyen kulüp başkanı İlhan Cavcav, "Gerek Finlandiya gerekse Ukrayna'daki futbolcuların Türkiye'de daha çok intibak ettiklerini ve alıştıklarını gördük. Belçika'ya gidip futbolcu izleyemediğimiz için bu transferlerle dönemi kapatmış olduk" dedi.

"ALLAH KİMSEYİ FENERBAHÇE'NİN DURUMUNA DÜŞÜRMESİN"

Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u yenememesinin ardından Bursaspor'un elde ettiği devrim niteliğindeki şampiyonluğunun sorulması üzerine İlhan Cavcav, "Fenerbahçe gibi Türkiye'de gerek seyircisiyle gerek bütçesiyle çok ciddi potansiyeli olan bir takım son maçta 3 direk arasından bir topu geçiremedi. Top girmek istemeyince olmuyor. Allah kimseyi Fenerbahçe'nin durumuna düşürmesin. Bu hakikaten zor bir durum. Bursaspor'un şampiyon olması bize cesaret verdi. Bu şampiyonluk Anadolu'nun önünü açmıştır. Fenerbahçe'ye geçmiş olsun diyorum. Bursaspor'u da tebrik ediyorum. Fakat yapılan spekülasyonları tasvip etmiyorum. Milletvekillerimiz çok dahil oldu bu işlere. Başbakanımız bile bu süreçte bir açıklama yapmadı. Diğer siyasi arkadaşlarımızın da Başbakanı örnek alması gerekiyor" cevabını verdi.

"HATIR ŞİKESİ SADECE SAHADA OLUR"

Futbolun içinde hatır şikesinin olmasına ihtimal vermediğini vurgulayan İlhan Cavcav, "Hatır şikesi ancak oyun içerisinde futbolcular arasında diyaloglarla olur. Eğer bir takım düşecekse veya şampiyon olacaksa ve rakibin bir hedefi yoksa oyun içinde olur. Hiçbir kulüp başkanı veya teknik direktör çıkıp da oynamayın diyemez. Hakemlerimizin de çok hataları var ama onlar da insan ve hata yapabilirler. Merkez Hakem Kurulu'nun başında Oğuz Sarvan gibi bir arkadaşımız var. Ancak son Hacettepespor - Mersin İdman Yurdu maçını bir Trabzonlu hakem yönetiyor. Mersin İdman Yurdu'nun yıllarca başkanlığını yapan Haluk Ulusoy da Trabzonsporlu. Eğer onları yenebilseydik onlar düşecekti. Bu maça farklı hakem verebilirlerdi" dedi.

"MAHMUT ÖZGENER'E ASLA DAYATMA YAPMAYACAĞIZ"

Kulüpler Birliği olarak bazı planlamalar yaptıklarını belirten Cavcav, "İstanbul'da yaptığımız toplantıda bazı maddeler üzerinde bir görüş birliğine vardık. Biz bölüm başkanlığında Galatasaray'dan Adnan Sezgin, Beşiktaş'tan Sinan Vardar, Fenerbahçe'den Şehip Mosturoğlu ve benim de başkalığını yaptığım bir komisyon kuruldu. Bu komisyon kulüplerin aleyhine ve lehine olan konuları tekrar gözden geçirip futbol federasyonuna rapor edeceğiz. Futbol federasyonunun bizim görüş ve isteklerimize saygı göstereceğini düşünüyoruz. Gençlerbirliği'nin bugüne kadar ne sahası kapandı ne de ceza aldı. Ancak büyük kulüplerde birkaç kişinin hatası 2-3 maç seyircisiz oynamaya neden oluyor ve hasılat azalıyor. Bu konuya çözüm bulunmasından yanayız. Buna çözüm olarak birinci ligde takımı olmayan şehirlerde bu maçları seyircili oynatmak ve onlara da 1. Lig maçı izletmek gibi bir düşüncemiz var. Hasılatta kulübe kalmış olacak. Bunları anlayış ve barış çerçevesinde halledeceğiz. Özel milli maç nedeniyle futbol federasyonumuz Amerika'ya gidecek ve ay sonu gelecek. Biz de arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben de gidecektim ama kalıp çalışmam ve konu hakkında donanımlı olmam gerekiyor. Bize ters gelen federasyona düzgün gelebilir. Bunlar karşılıklı halledilmelidir. Olmazsa kulüplerimiz ne gibi bir karar alır bilemem ama biz hiçbir zaman Mahmut Özgener'e bir dayatma yapmayız" diye konuştu.

"AZİZ YILDIRIM FEVRİ OLARAK BEYANATLAR VERİYOR"

Beşiktaş'ın milli kalecisi Rüştü Reçber'in Fenerbahçe'nin maçlarından önce rakip takım oyuncularını arayarak onları motive ettiği yönünde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı söylemlerin hatırlatılması üzerine Cavcav, "Ben bunu doğru bulmuyorum. Aziz Yıldırım, şampiyonluğu kaybettiği için çok acı çekmiştir. Ben onun yerinde olmak istemezdim. Bazen fevri olarak elinde olmadan beyanatlar verebiliyor. Bunu da şanssız bir beyanat olarak nitelendiriyorum" şeklinde konuştu.

"ÜMİT ÖZAT İSTEDİ, ÖNDER ÖZENİ ALDIK, HACETTEPE DÜŞTÜ"

Son olarak Bank Asya 1. Lig'den küme düşen Hacettepespor hakkında açıklama yapan Gençlerbirliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav, "Torun öyle bir tatlı beladır ki. Benim büyüyen 3 tane torunum var. Ama küçük olan 2 torunumu fiilen seviyorum. Hacettepespor, bizden gitmiş oyuncularla yönetilmiş bir takım. Türkiye'de zaman zaman çok başarılı hocalarımız var. Hatta kulüp olarak bizde. Sezon başında Ümit Özat'ın önerisi ve ısrarıyla Önder Özen'i aldık. Bize iyi bir hoca tavsiye edeceğini düşündük. Önder Özen, genç bir arkadaşımız olduğu için Bank Asya Ligi'nde antrenörlüğü kaldıramadı. Üst üste hoca değiştirmek istemedik. Sabrettik ama ilk devre sonuna kadar. İlk devre 11 puan aldık ikinci devre ise 24 puan. Sezon başında böyle başlasaydık belki şimdi Play-Off da mücadele ediyorduk. Son maçta Erol Tok'un takımı golden sonra müdafaaya çekmesi berabere kalmamız ve küme düşmemize neden oldu. Hacettepe Çok şanssız bir şekilde küme düştü" dedi.

KÜÇÜK CAVCAV, DEDESİNİN KOLTUĞUNA OTURMAK İSTİYOR

Öte yandan İlhan Cavcav kendisinden sonra da torunlarının kulübe başkan olabileceklerini söyledi.

Cavcav'ın torunu İlhan Cavcav, Gençlerbirliği'ne başkan olmayı istediğini belirterek, "Dedem Allah korusun ölürse, onun başkanlığını ben yönetmek istiyorum ve sonuna kadar da gideceğim" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!