Ali Koç’tan esprili açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Ali Koç’tan esprili açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 17:30

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç "Global Teknolojik Dönüşüm İçinde Türkiye'nin Konumu ve Rekabet Kurumunun Rolü" konferansında konuştu. Koç burada Rekabet Kurumu’nun kendisine sunum yapması karşılığında para teklif ettiğini belirtti ve, “Sonra dedim ki 'Olur mu devlet kurumundan para almak?' 'Yok, yapmanız lazım' dediler. Kaç iş adamına Rekabet Kurumundan para almak nasip olabilir? Sonra hesapladım 'Verdiğimiz cezayı kaç konuşmayla çıkartabiliriz' diye. Onu paylaşmayacağım" dedi.

Haberin Devamı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, "Kanunlarımızı, yönetmeliklerimizi AB ile uyumlu hale getirmemiz gerekiyor, ancak uyumlu hale getirmenin bazen bire bir tercüme şeklinde algılandığını görüyoruz" diye konuştu.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, kanunlar ve yönetmeliklerin Avrupa Birliği (AB) ile uyumlu hale getirilmesinin bazen bire bir tercüme şeklinde algılandığını belirterek, "AB ile uyumlu hale gelirken, AB kurallarının gerektirdiğinden daha hassas davranarak Türkiye'nin rekabet gücüne zarar verilmemesinin önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

KOÇ'UN ESPRİSİ SALONDAKİLERİ GÜLDÜRDÜ     

Rekabet Kurumunda sunum yapmak için para teklifi aldığını ve bunun hayatında ilk kez başına geldiğini belirten Koç, şunları söyledi: "Kendimi çok özel hissettim. Sonra dedim ki 'Olur mu devlet kurumundan para almak?' 'Yok, yapmanız lazım' dediler. 'O zaman bir hayır kuruluşuna verin' dedim. 'Ama, sizin parayı alıp, hayır kuruluşuna vermeniz lazım' dediler. 'O zaman parayı çerçevelettirelim' dedim. 'Yok, para vermiyorlar' denildi. 'O zaman çeki çerçevelettirelim' teklifinde bulundum. 'Çek de vermiyorlar. Banka hesabı vereceksiniz' dediler. 'Neyi çerçevelettireceğiz?' dedim. O zaman dekontu çerçevelettirmeyi istedim. Tabii ki almamak da bir opsiyonmuş ama kaç iş adamına Rekabet Kurumundan para almak nasip olabilir? Sonra hesapladım 'Verdiğimiz cezayı kaç konuşmayla çıkartabiliriz' diye. Onu paylaşmayacağım”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!