Alex'ten "5 gol" yorumu

Güncelleme Tarihi:

Alexten 5 gol yorumu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 15:43

Fenerbahçe'nin Brezilyalı kaptanı Alex, Ankaragücü maçında kariyerindeki çok önemli bir başarıyı tekrarlama imkanı buldu ve tek maçta 5 gole imza attı.

ALEX'Ä°N HEYKELÄ° DÄ°KÄ°LÄ°YOR

ALEX'Ä°N 5 GOL ATTIÄžI Ä°LK MAÇÂ- Web TVÂ

İlkini 14 aralık 2003 yılında Cruzeiro formasıyla Bahia takımına karşı gerçekleştiren Alex o günkü tarihte Cruzeiro şampiyonluğunu zaten garantilemiş ve yıldız futbolcu takımı için karşılaşmayı keyif maçına dönüştürmüştü. Bunun sonucunda da maç 7-0 gibi farklı bir skorla bitmişti.

Alex, Ankaragücü maçından sonra soyunma odasına girince; takım arkadaşları "Daha önce hiç tek maçta beş gol attın mı ?" diye sordu.

Brezilyalı yıldız kendi internet sitesinde yazdığı yazıda;

"Herkes bunu sordu, çünkü sonuçta hergün olan bir şey değil. Ben de Bahia maçını hatırladım. Ancak o zamanki maçla şimdiki arasındaki tek fark o maçta ben 4 penaltı kullanmıştım, şimdi ise 3 gol penaltıdan." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Üç penaltının dışında Alex'in son dakikada attığı muteşem gol de çok konuşuldu. Alex bu golü ise şöyle anlatıyor. "Gerçekten çok güzel oldu. Çünkü topu almamla kontrol etmem bir oldu. Pozisyon hiç de kolay değildi rakip defans peşindeydi ancak kalecinin çıktığını görünce aşırtma vurarak topu kalecinin üstünden kale ağlarıyla buluşturdum."

Geride kalan pazar günü beş golle beraber Alex'in lig maçlarında toplamda 27 golü bulunuyor ve gol krallığını garantiledi. Ayrıca Alex bu sezon Fenerbahçe formasıyla en iyi ikinci sezonunu yaşıyor. 2004-2005 yılında ilk kez Sarı Kanarya formayla çıktığı sezonda Alex oynadığı toplam 48 maçta 30 gole imza atmıştı. Bu sezon ise oynadığı 41 maçta 28 gole imza atarak maç başına 0,68 gol oranıyla oynuyor. Bu durumu değerlendiren Alex "Bu sezon çok fazla Avrupa turnuvalarında oynayamadık. Türkiye Kupası'nda da çok az oynama şansım oldu. Bundan dolayı maç sayısı az iken ortalamam yükseldi" yorumunda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!