Üç Silahşörlerin İsimleri Nedir? Üç Silahşörler Kitabı Yazarı Ve Tarihi

Güncelleme Tarihi:

Üç Silahşörlerin İsimleri Nedir Üç Silahşörler Kitabı Yazarı Ve Tarihi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 13:18

Dünya çapında ün yapmış olan birçok kitap bulunmaktadır. Bu kitaplar ilerleyen zamanlarda film veya dizi olarakta karşımıza çıkmıştır. Bunlardan biriside Üç Silahşörler olarak bilinmektedir. Oldukça popüler bir hikaye olduğunu söyleyebiliriz. Üç silahşörlerin isimleri nedir? Üç silahşörler kitabı yazarı ve tarihi nedir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Üç Silahşörler oldukça ilgi gören bir hikaye olarak geniş bir kitleye hitap etmeyi başarmıştır. Hikayedeki üç ana karakter sihaşörler olarak karşımıza çıkıyor. Macera dolu bir hikaye olmasından dolayı dünyanın birçok yerinde ün yapmayı başarmıştır. 

Üç Silahşörlerin İsimleri Nedir? 

Üç Silahşörler arasında Athos, Porthos ve Aramis isimli kişiler yer almaktadır. Ayrıca D'Artagnan isimli şahısta kitabın hikayesi için oldukça önemlidir. Çünkü bu karakter Üç Silahşörler'e katılmak için bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukta Athos, Porthos ve Aramis'e arkadaşlık edecektir. 

Üç Silahşörler Kitabı, Yazarı ve Tarihi Nedir? 

Dünyaca ünlü olan Üç Silahşörler kitabını Alexandre Dumas yazmıştır. Oldukça başarılı bir kariyeri olan Dumas, 24 Temmuz 1802 yılında doğmuştur. 5 Aralık 1870 yılında ise dünyaya gözlerini kapatmıştır. Daha çok macera ve aksiyon yüklü romanları ile tanınmıştır. 

Haberin Devamı

Kitapta oldukça iyi bir hikaye işlenmektedir. Fransa Kralı XIII. Lui'nin görev verdiği Athos, Porthos ve Aramis yanlarına D'Artagnan'ıda alarak harekete geçerler. Görevleri ise kralı ve kraliçeyi düşmanlara karşı korumaktır. Tabi bu yolda karşılarına çıkacak olan birçok engel vardır. Ancak Üç Silahşörler oldukça yetenekli ve cesur kişilerdir. Bundan dolayı düşmanlarına korku verdikleri görülmektedir.

  Üç Silahşörler kitabı 1844 tarihinde yazılmıştır. 5 ay süresince Fransız dergisi Le Siecle'de seri olarak yayınlandığı görülmektedir. Yakın zamanda ve geçmiş yıllarda Üç Silahşörler ile alakalı filmlerde yapılmıştır. Kitap kadar bu filmlerde büyük bir ilgi çekmeyi başarmıştır. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!