Kış seyahati için öneriler

Güncelleme Tarihi:

Kış seyahati için öneriler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 09:30

Sihirli ipuçlarıyla ihtiyaç duyduğunuz her şey bir arada!

Haberin Devamı

Seyahat hazırlığının en önemli kalemleri deyince aklınıza aynı anda pek çok şeyin geldiğini tahmin edebiliyoruz; kıyafetler, kişisel bakım ürünleri, elektronik aletler ve ıvır zıvır sınıfına sokulabilecek daha yığınla eşya... Açıkçası, kışın seyahate çıkarken bunların hepsine gereksinim duyabilirsiniz. Fakat küçük bir ayıklama işlemiyle hem pratik hem de işlevsel bir bavul hazırlamanız mümkün.

KIŞIN SEYAHAT ETMENİN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ

Kış seyahati için öneriler

Öncelikle, bavul hazırlama ve taşımanın bir angarya halini almasını istemiyorsanız, eşyalarınızı olabildiğince hafif tutmanızda fayda var. Buradan hareketle de en havalı kaşmir kazağınızı ya da sigaret pantolonunuzu evde bırakmanız muhtemelen çok daha iyi bir fikir olacaktır. Seyahat etmenin yeni yerleri keşfetme amaçlı olduğunu ve gittiğiniz yerlerde kimsenin kıyafetlerinizle ilgilenmeyeceğini aklınızdan çıkarmayın. Önemli olan kendinizi rahat ve enerjik hissetmenizi sağlayan giysileri tercih etmeniz. Ortalama 1 haftalık tatil için biri bot olmak üzere en fazla iki çift ayakkabı almanız yeterlidir. Kar botları şehir gezisi için konforlu ve şık bir alternatif olmayacağı için dışı deri, içi kürklü düz çizmeler, hunter botlar ya da askeri postallara yönelmenizde fayda var. Üstelik bu seçim size kesinlikle valizden de yer kazandırır. Akşam şık bir yere gidecekseniz çantada koyu renk stilettolarınıza yer açmayı da ihmal etmeyin tabii.

Haberin Devamı

BAVULA NE KOYMALI, NE KOYMAMALI?

Unutmayın, bu bir seyahat. Her güne farklı kıyafet kombini yapmanıza hiç gerek yok. İki kazak, bir hırka, iki pantolon rahatlıkla işinizi görecektir. Kahvenizi yudumlarken, kar manzarasının tadını çıkarmak içinse yanınıza sizi sıcacık tutacak bir şal almanızı tavsiye ederiz. Ekstra olarak akşam giyebileceğiniz bir elbiseden fazlası valizde yer kaplamaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır. Bununla birlikte, tatili rahat geçirmek için, seyahatinizin gün sayısı kadar iç çamaşırı takviyesi yapmanız lehinize olur. Yanınıza alacağınız iç çamaşırı ve çorapların pamuklu olmasına da dikkat edin. Uyurken giymek içinse tayt ya da eşofman, üstten sade bir body valizinizde mutlaka bulunması gerekenlerden. Kış seyahatlerinin en vazgeçilmez parçasının ise hafif bir mont olduğu yadsınmaz bir gerçek. En iyisi şık paltolarınızı evde bırakın, nasıl olsa kapşonlu spor kesim bir mont, hem bavulunuzdaki giysilere ayak uydurur, hem de sizi sıcak tutar. Snod, atkı ve bere gibi aksesuarları da unutmayın!

Haberin Devamı

TATİLİN KEYFİ BÖYLE ÇIKAR

Kış seyahati için öneriler

Ve son olarak, dışarıda geçireceğiniz uzun zaman dilimini göz önünde bulundurarak güneş gözlüğü, el kremi ve dudak nemlendiricinizi mutlaka yanınızda bulundurmalısınız. Bavulunuzu çeşit çeşit kozmetik ürünle doldurmak gibi bir hataya sakın düşmeyin. Zaten şampuan, duş jeli ve sabun gibi ürünler size otel tarafından verilecektir. Vücut losyonlarınızı, maske ve serumlarınızı bir süre kullanmazsanız da güzelliğinizden bir şey yitirmezsiniz. Favori nemlendiricinizi küçük bir kaba koyarak el çantanıza atabilirsiniz. Ağrı kesici, vitamin, diş fırçası, tarak, yara bandı, el kremi, yedek iç çamaşırı, ıslak mendil gibi malzemeleri dilerseniz el, dilerseniz de sırt çantanızda muhafaza edebilirsiniz. En önemlisi, tanık olacağınız eşsiz kış manzaralarını ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinenizi mutlaka yanınıza alın. Taşıması kolay, içinde gerekli olan her şeyi kolayca bulabileceğiniz bavulunuz işte hazır.

BAKMADAN GEÇME!