Ahmet Özdoğan: Galatasaray, Avrupa'ya gidemez

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Özdoğan: Galatasaray, Avrupaya gidemez
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 08:15

Galatasaray'ın eski başkan adayı Ahmet Özdoğan, sarı kırmızılı kulübün gelecek sezon da UEFA tarafından Avrupa kupalarına alınmayacağını iddia etti. Özdoğan, Florya Metin Oktay Tesisleri arazisinin satılmasına kesinlikle karşı olduğunu belirterek, "Florya konusu masaya dahi gelemez" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray'da genel kurulun yapılmasına sayılı günler kala eski başkan adaylarından Ahmet Özdoğan'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Özdoğan, sarı kırmızılı ekibin bu sene de Avrupa cezası alacağını iddia etti.

Riva'nın borçların kapatılması için yeterli olacağını ifade eden eski başkan adayı Prof. Özdoğan, "Florya'ya asla dokunulmaması gerekiyor" ifadesini kullandı. Galatasaray, 22 Ekim'de kulüp tarihi açısından önemli bir kongreye doğru giderken muhalif kesimden eleştiriler gelmeye devam ediyor. Adnan Öztürk'ün, Riva-Florya projesinin ayrı ayrı oylanmasını önermesinin ardından eski başkan adaylarından Prof. Dr. Ahmet Özdoğan da Florya'nın korunması gerektiğini savundu.

"RİVA'DAN 280 MİLYON DOLAR KAZANACAĞIZ"
Son seçimde Dursun Özbek'e karşı başkanlık için yarışan Özdoğan, Riva'nın satışının Galatasaray'ın borçlarını kapatmak için yeterli olacağını belirterek, "240 milyon dolar bir banka borcumuz var. Sayın Başkan, 'Bunun için yılda 120 milyon lira faiz ödüyoruz bunu durdurmamız gerek' diyor. Özbek'in açıkladığı rakamlara göre de Riva'dan 280 milyon dolar kazanacağız. Aşağı yukarı bu rakamı kabul edeceğimize göre bu rakam Riva borçlarımız için kafi" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Biz Florya'yı niye satıyoruz?" diye soran Özdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun bir mantığı yok. Florya konusu masaya dahi gelemez. Riva için de anlaşmanın bazı maddelerinin değiştirilmesini ve Galatasaray lehine geliştirilmesini istiyoruz. Florya konusunda netiz ve 5 yıl sonra değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Oradan havalimanı kalktığı zaman Florya çok daha değerli olacak."

"UEFA AVRUPA'YA GÖNDERMEZ!"
Başkan Dursun Özbek'in, "Şampiyonlar Ligi finali için kadro kurulması" talimatı vermesine karşın Ahmet Özdoğan da Galatasaray'ın, Avrupa'ya gitme şansının düşük olduğunu söyledi. UEFA'nın çeşitli kriterlere baktığını kaydeden Özdoğan, "UEFA, '3 yıl içinde 30 milyon zararı geçmeyin' diyor. Galatasaray'ın görülen zararı 95 milyon euro! Bu zarar tablosu ile Avrupa'ya gidemez. Ama bizim bilmediğimiz bir şey varsa. UEFA ile yapılan başka bir anlaşma varsa yönetim bunu açıklamalı" dedi.

Haberin Devamı

"RİVA PROJESİ ŞEFFAF OLMALI"
Florya'nın satışına karşı çıkan Ahmet Özdoğan, 'Riva için evet diyecek misiniz?' sorusunu ise, "Riva için başkandan daha doyurucu şeffaf açıklayıcı bilgi istiyoruz. Proje nedir, nasıldır tüm detayları ile camiayı doyurucu şekilde bilgilendirmelidirler" şeklinde yanıtladı.

"OTEL HER AY 500 BİN DOLAR ZARAR EDİYOR"
Galatasaray yönetiminin, Mecidiyeköy'deki araziye yaptırdığı otelle ilgili açıklamalarda da bulunan Ahmet Özdoğan, "Sayın Başkan, bir sene önce Divan Kurulu'nda 'Bu otel Eylül ayında bitecek ve faaliyete geçecek' dedi. Henüz bitmedi ve inşaat durmuş durumda. Şu anda otel açılamadığı için Galatasaray her ay 500 bin dolar para kaybediyor. Otel açılsaydı şimdi para getirecekti. Niye bu para girmiyor? Kim ödeyecek bu parayı?" diye konuştu. (ahaber.com.tr)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!