Ah şu doping olmasaydı

Güncelleme Tarihi:

Ah şu doping olmasaydı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2013 00:23

2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak Japonlar’ın haklı bir zafere ulaştığı ifade edildi. “Türkiye iç siyasetteki istikrarsızlığının kurbanı oldu” yorumları yapılırken, asıl hezimeti Madrid’in yaşadığı belirtildi.

Haberin Devamı

TOKYO’nun favori girdiği yarışta 2020 Olimpiyat Oyunları vizesini alması tüm dünyada büyük yankı uyandırırken, finalde büyük hayalini kaybeden İstanbul’un en başta doping engeline takıldığı haber ajansları ve ülke gazetelerinin ortak fikri oldu... Dünya basını Arjantin’de önceki gün yapılan ve Tokyo’nun zaferiyle sonuçlanan oylamanın ardından çarpıcı analizler yaptı. Türk sporundaki doping skandallarının ön plana çıktığı dönemde, Japonların temizden daha temiz olduklarını gösterip ipi göğüsledikleri ifade edildi.
ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, “2020 Olimpiyatları için IOC güvenli seçenek olarak görülen Tokyo’yu tercih etti” başlıklı haberinde İstanbul’un, Türkiye’deki siyasi ortamın istikrarsızlığı ve Erdoğan’ın “kimilerine göre otokratik” yönetim anlayışı nedeniyle yarışı kaybettiği belirtildi.
Diğer gazete ve haber ajansları ise şu yorumları yaptı...

Haberin Devamı

SAVURGAN VE DOPİNG KONUSUNDA BELİRSİZDİLER

L’EQUIPE: Tokyo en kullanılabilir bütçeyi sundu. İstanbul’un önerisi çok olağanüstü, çok tutkulu ama çok savurgan ve doping konusunda çok belirsizdi.
TELEGRAPH: Tokyo, 2016 adaylığından ders almış. Nükleer sızıntı konusunda çok net olduklarını gösterdiler. Adaylık dosyaları Türkiye’ye göre saha güvenli, Madrid’e göre finans olarak daha rahattı. Rekor doping testi yaptılar ve temizden daha temiz olduklarını gösterdiler.
Daha az bütçe kuşkusuz ki daha büyük belirlilik demek. Hükümet karşıtı protestolarda hükümetin tavrı ve komşu Suriye ile artan kriz, İstanbul’un eksileriydi.
AFP: Bir aday gelenek ve istikrara seslenirken diğer aday yeni ufuklara yelken açma isteğinden bahsediyor. Geçmişte de benzer durumlar görmüştük ve bu kez IOC üyeleri gelenek ve istikrardan yana karar verdi.

DENİZ, ŞAM FISTIĞI, KÜLTÜR VE LOKUM FİLMİ

CNN: Türkiye’nin altyapısını iyileştirme ihtiyacı ve Suriye’deki durum bazı komite üyelerini rahatsız etti.
BBC: İstanbul’un kampanyası, ülkedeki ciddi siyasi huzursuzluğun, atletlerin karıştığı doping skandallarının, siyasi muhaliflerin ve gazetecilerin tutuklanmasının ve komşu ülke Suriye’deki sorunların üstesinden gelemedi.
LA REPUBBLİCA: Tokyo ekonomik istikrarı ile İstanbul’u finalde ezdi geçti. Türkiye’nin tanıtım filmi bir turistik fuar gibiydi. Deniz, şam fıstığı, kültür ve lokum. Ayrıca doping sorularına inandırıcı yanıtlar verilemedi.
IL MESSAGGERO: En iyi, en inandırıcı, en sağlıklı ekonomiye sahip ve teknik rekabette baş edilemeyecek ülkenin adayı kazandı. Tokyo zaten favori gösteriliyordu ve İstanbul’u rahatça saf dışı bırakırken sonuç Madrid için tek kelime hezimet oldu.

Haberin Devamı

Güreş yine olimpiyatta

FILA Asbaşkanı Ahmet Ayık, “Güreşin yeniden olimpiyata alınması müthiş. Zaten hiçbir zaman çıkarılmamalıydı” dedi.

2024 için ilk aday İtalya

İTALYA Başbakanı Enrico Letta, “Buenos Aires’te çıkan sonuç beni 2024’te adaylık konusunda düşünmeye itti. 2020 adaylığından çekilmiştik ama bu kez ciddi olarak düşünebiliriz” diye konuştu.

2020 OLİMPİYATI TOKYO’YA gitti, Kına tweeti geldi

OLİMPİYAT hasretimizin dinmemesi sonrası atılan tweetlerden en ilginçleri Spor Bakanı Suat Kılıç’tan geldi. Kılıç, “Başta Başbakanım, İstanbul 2020 için aşkla yanımızda duran Türkiye sevdalıları, teşekkürlerimiz sizedir” yazdı. Kılıç daha sonra, “Bir yanda Türkiye için 16 saat kesintisiz uçarak gecesini gündüzüne katanlar. Öte yanda Türkiye kaybetti diye kına yakanlar” dedi. Son olaraksa “Kına stokları tükenmiş!” yazdı.

Haberin Devamı

ispanyollar ile yine rakip olacağız

Arjantin’de devirdiğimiz İspanyollar ile 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine ev sahipliği için rövanşa çıkacağız.

2020 Olimpiyatı Tokyo’ya gidince gözler 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na çevrildi. TFF, yarı final ya da finalden birine ev sahiplği yapmak için UEFA’ya başvuruda bulunacak. Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören imzalı başvurunun en geç bu hafta yapılması bekleniyor. UEFA Başkanı Platini’nin de, TFF’ye söz verdiği için yetkililere ısrarcı olacağı öğrenildi. Bu maçlar bize verilirse karşılaşmalar G.Saray’ın stadı Türk Telekom Arena’da oynanacak.

Kozları San Mames

Madrid ile Olimpiyat vizesi alamayan ve İstanbul’u geçemeyen İspanyollar da aynı şekilde UEFA’dan yarı ya da final maçının ev sahipliğini istiyor. Onların da stat önerisi Athletic Bilbao Kulübü’nün yenilenen mabedi San Mames olacak.

Haberin Devamı

Uykudan uyanıp olimpiyatı kutladılar

BUENOS Aires’teki olimpiyat oylamasının sonucu Tokyo’da beklenen sevinci yaratmadı. Çünkü sonuç açıklandığında Tokyo’da yerel saatle 05.00’ti. Yine de yaklaşık 1200 kişilik bir kalabalık uykularından uyanıp kayda değer bir kutlama yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!