Agresif bir Fenerbahçe sözü

Güncelleme Tarihi:

Agresif bir Fenerbahçe sözü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 00:00

“Oyunun ana teması toptur. Amaç topa sahip olmaktır. Hep buna dikkat ettim. F.Bahçe’de bunu biraz daha hızlı ve baskılı hale getirmek temel futbol değerim olmaya çalışacak.”

Haberin Devamı

İMZA TÖRENİNDEN KARALER

FENERBAHÇE’de Aykut Kocaman devri dün resmen başladı. İmza töreni sonrası sarı lacivertli takımın çiçeği burnunda teknik direktörü, sözün bittiği yerde olduklarını ifade etti, başkan Aziz Yıldırım’a ve yönetim kuruluna kendisine verdikleri bu görevden dolayı şükranlarını sunduğunu dile getirdi.

Fenerbahçe kamuoyundan büyük bir destek gördüğü ifade edilerek, bunun üzerinde bir baskı yaratıp yaratmadığı sorulan Kocaman, bir baskı hissettiğini, ancak bunu olumlu yöne çekmenin elinde olduğunu ve topun da kendisinde olduğunu kaydetti.

6 yabancı sahada olmalı

Takımın dizilişi anlamında radikal bir değişiklik yapıp yapmayacağı sorulan Kocaman, köklü değişikliği takımın biraz daha agresif ekip olması yönünde gerçekleştireceğini ifade etti. Kocaman, mevcut sistemin üzerine bir şeyler ilave etmek ve dönüşümü zaman içinde gerçekleştirmenin en doğru tercih olduğunu sözlerdine ekledi.Teknik patron, yabancı ve yerli birkaç transfer daha yapılacağını açıkladı. . Yabancı oyuncu konusunda ise “6’sı oynayıp, sonsuz olmalı” dedi.

Geçen yıl içimizi acıttı

İki hoca arasındaki fark

Agresif bir Fenerbahçe sözü


F.Bahçe’nin alt yapıdan gelecek yeni yüzlere ihtiyacı olduğunu da açıkladı. Yeni sezonda Fenerbahçe’nin oyun planının nasıl olacağı sorusunu Aykut Kocaman şöyle yanıtladı: “Oyunun ana teması toptur. Tek materyal var oyunda, top. Aranızda oynarken de ana amaç topa sahip olmak, hünerlerinizi göstermek olur.
Bundan önce hep buna dikkat ettim, bunu istedim oyunculardan. Bunu biraz daha hızlı ve baskılı hale getirmek temel futbol değerim olmaya çalışacak.”

Aykut Kocaman geçen yıl elde edilen sonucun içlerini acıttığını da sözlerine ekledi, takım içinde yaşanan bazı olayların ise içlerinde kalacağını da belirtti.

Gözü kara insanım

AYKUT Kocaman, beklentilerin yüksek olduğunu ifade ederek, “Son derece heyecanlıyım. Gelecekle ilgili beklentilerin ne kadar yüksek olduğunu idrak edecek durumdayım. Umarım bu görevlendirme hem şahsım adına hem Fenerbahçe adına hem de futbol adına olumlu sonuçlar verir. Çok net söyleyeyim, yaşamımda gözü kara bir insanım, hiçbir konuda korkmayan bir insanım.

Hiç korkum yok

Endişelendiğim şeylerden biri yüksek güvene karşı mahcup olma kaygısı. Bunun için hiçbir endişem yok” dedi. Aykut sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayatımız Samandıra’da geçecek. Sözleşmem 1 yıllık. Bir yere gitmek gibi bir düşüncem yok F.Bahçe beni göndermediği sürece. Sözleşmelere bağlı değil, çünkü ben burada gönülle oturuyorum zaten.”

Artık bizler de değişmeliyiz

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sözleşme imzaladıkları Aykut Kocaman’ın sarı-lacivertli kulüpte hem teknik direktör hem de sportif direktör olarak görev yapacağını söyledi. Yıldırım, şöyle devam etti: “Sayın Kocaman, Fenerbahçe futbol takımının her türlü sorumluluğunu üstlenmiştir.”

İhtiyacımız var

F.Bahçe tarihine bakıldığı zaman 17 şampiyonlukta sadece yerli teknik adam olarak Mustafa Denizli’nin şampiyonluğu bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, “Artık bizlerin de değişmesi, Türk hocalara önem verilmesi gerektiğini düşünüyor, Aykut Kocaman ile başlayacak bu dönemde başarılı olunmasın bekliyoruz. Kocaman’ın kişiliğine Türk futbolunun ihtiyacı vardır” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!