Afyon’da caz vakti!

Güncelleme Tarihi:

Afyon’da caz vakti
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 00:00

Bu yıl 13’üncü yaşını kutlayan Afyonkarahisar Caz Festivali ile Afyon’da, 3-9 Haziran tarihleri arasında yine sadece konserler ve festival coşkusu konuşulacak.

Haberin Devamı

13’üncü yılını kutladığı bu sene Kültür Bakanlığı’ndan aldığı destekle güçlenen Afyonkarahisar Caz Festivali, Afyon’u yine bir festival şehrine dönüştürecek. Bu yılki açılış konseri, 3 Haziran akşamı Millet Hamamı Bahçesi’nde, TÜRKAY tarafından gerçekleştirilecek. İki konser verecek orkestra, Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Komutanlığı bünyesinde, ordu ve milleti bütünleştirme faaliyetleri kapsamında 2006’da kurulmuş 22 kişilik bir topluluk. Konserde TÜRKAY’a Çek vokaller Andrea Hrbackova, Barbora Smejkovalova ve Türk vokal Burcu Güleç eşlik edecek. Festivalde 4 Haziran akşamı TÜRKAY Caz Orkestrası’nın vereceği ikinci konserin ardından Millet Hamamı Bahçesi, çeşitli mekânlarda yapılacak konserlerle tüm şehre yayılacak. Festivalin bu yılki sürprizlerinden biri de zaman zaman aynı akşam içinde iki ya da üç farklı caz topluluğunun sahne alacak olması.

5 Haziran Çarşamba akşamı, aralarında Filip Gondolan Band, Justin Echols Quintet, Performing Tomatoes, Jan Feco, Jiri Simek Trio gibi festivalin gediklisi olan Çek cazcılar bir kez daha Afyon’da çalacak. Ayrıca bu yılın sürprizi olarak Oklahoma’dan gelen ünlü müzisyen konuklar var. Afyon bu yıl ilk kez Amerikan cazının ünlü vokali Justin Echols’u ağırlayacak. Justin’e piyanoda Tomas Jocman, davulda Tomas Hobzek, basta Lucas Kaytnar eşlik edecek.
Festivalin felsefesini anlatan en güzel sembol ise Ali Sina. Köy okulları ve diÄŸer okullarda yapılan söyleÅŸilerde hedef, çocukların sanata yakın durmalarını saÄŸlamak için çalışmalar yapmak. Buna en büyük destek de Ali Sina’dan geldi. Festival kapsamında okullarda Davul solo performansları ve söyleÅŸiler yapacak ve TÃœRKAY orkestrasıyla da küçük bir gösteri yapacak. Cazseverler, 8 ve 9 Haziran akÅŸamlarıysa Afium’da Ankara BüyükÅŸehir Kent Orkestrası’nın açıkhava konserinde müziÄŸin keyfine varacaklar.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!