Adnan Polat: Hasan seneye yok

Güncelleme Tarihi:

Adnan Polat: Hasan seneye yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2009 10:04

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, sarı-kırmızılı takımda uzun yıllar forma giyen Hasan Şaş ile yollarını ayıracaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Bazı futbolcuların gittikleri takımlarda yüreklerini ortaya koyduklarını anlatan Polat, şu ifadeleri kullandı: “Futbolcular profesyonel olarak yaptıkları işten ciddi şöhret ve para kazanıyorlar ama ortaya Hasan Şaş gibi yüreğini koyanlar da var. Fakat bir dönem geliyor ki artık takıma faydalı olmaları mümkün gözükmüyor. Göndermek istediğiniz vakit de gitmek istemiyorlar. Bu sefer mecburen işin gereğini yapmak için gönderiyorsunuz, adınız vefasıza çıkıyor. Biz Hasan ile önümüzdeki sezon beraber olmayacağız. Ama onunla muhakkak konuşup, hem Hasan'a hem de Galatasaray'a yakışır bir şekilde vedalaşacağız. Ama Galatasaray onun yuvası, her zaman kapıları açık ona.”

“RIJKAARD HEM GALATASARAY, HEM DE TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANSTIR”

Lig TV'nin sorularını yanıtlayan Adnan Polat, teknik direktör arayışları çerçevesinde 4 önemli isimle görüştüklerini ve en uygun olarak gördükleri Rijkaard'ı takımlarının başına getirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“İnşallah Türk futboluna faydalı olur. Bu düzeydeki bir teknik direktörün gelmesi Türk futboluna faydası şöyle oldu. Bütün Avrupa'da, UEFA'da hep birinci haber olarak çıktı. Türkiye'nin futbol imajına katkısı oldu, olacaktır da. Çünkü bundan sonra Rijkaard'ın çalıştırdığı takımı, İspanya, İngiltere, Hollanda ve diğer liglerde de izleyeceklerdir. Bu hem Galatasaray, hem Türkiye için bir şanstır. Ayrıca, Galatasaray'daki oyuncular için de bir şanstır. Çünkü Rijkaard'ın takımındaki futbolcuları, insanlar izleyecekler, daha fazla ilgi gösterecekler. Futbolcularımıza, yurt dışındaki büyük takımlara transfer olma şansı da doğacaktır.”

“G.SARAY'DA OYNAMIŞ BİRİNİ RIJKAARD'IN YANINA DÜŞÜNÜYORUZ”

Adnan Polat, Galatasaray'da daha önce forma giymiş isimlerden birini, teknik direktörleri Rjikaard'ın yanına yardımcı hoca ya da sportif direktör olarak düşündüklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Ama buradaki kriter şu, Galatasaray'da oynamış olması yetmiyor. Çok iyi lisan konuşması lazım. Avrupa'yı çok iyi bilmesi lazım. Yani bir Avrupa vatandaşı olması lazım. Uluslararası olabilmesi lazım. Bununla ilgili düşüncelerimiz devam ediyor. Galatasaray'daki adaylar içerisinde kim olabilir, onu tartışıyoruz kendi aramızda. Uygun bir isim bulursak, o göreve getirebiliriz. Ama şu an verilmiş kesin bir kararımız yok.”

Haberin Devamı

“ESAS HEDEF AVRUPA'DA KUPA ALMAK”

Başkan Adnan Polat, Galatasaray'ın yarıştığı bütün alanlarda şampiyonluğu hedeflediğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Galatasaray'ın başka bir alternatifi yoktur. İkincilik, bizim için başarısızlıktır. Lig şampiyonluğu da bizim için bir amaç değil, araçtır. Esas hedefimiz Avrupa'da kupa almaktır. Galatasaray takımı yeni kurulan bir takımdır. Zaten sezon başlarken bakarsanız, Galatasaray'ın 25 kişilik kadrosunda geçmişten 4-5 tane futbolcu kalacaktır. Bu değişimi yaparken 2 tane şampiyonluk kazandık. Bu kolay değil. Bu biraz zamana bağlı. Futbolcuların beraber olmaları, birbirlerini tanımaları, kimyalarının uyuşması zaman gerektiriyor. Galatasaray bu değişim sürecinde yeni gelen futbolcularıyla daha iyi bir takım olacaktır. Biz geleceğe yönelik hazırlık yapıyoruz ama içinde yaşadığımız sezonda da başarılı olmaya mecburuz.”

“ŞAMPİYONLUK SÖZÜNÜN GARANTİSİ YOKTUR”

Polat, “Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 3 sene üst üste şampiyonluk sözü verdi. Siz de böyle bir söz verebilir misiniz? şeklindeki bir soruyu ise şöyle yanıtladı: “Aziz Bey seçim öncesi böyle bir söz verdi. Vermeliydi de bence. Çünkü Fenerbahçe de şampiyonluktan başka hedef belirleyen bir takım değil. Benim böyle bir söz vermeme gerek yok. Zaten Galatasaray'ın hedefi şampiyon olmak. Bunun sözünü verirsiniz, ama garantisi yoktur. Gelecek sene bu zamanlar göreceğiz ne olduğunu.”

“SEYRANTEPE FAZLASIYLA CANIMI SIKIYOR”

Adnan Polat, yeni statları Türk Telekom Arena'nın yapım aşamasından doğan sorunların canını çok sıktığını söyledi.

Haberin Devamı

Stadın kesinlikle tamamlanacağını anlatan Polat, şunları kaydetti: “Amaç 2010-2011 sezonunda açılışını yapmak. Bana hep stadı neden bitirmediğimizi soruyorlar. Stadı biz yapmıyoruz. Stadı, Toplu Konut İdaresi yapıyor, sorulumluluk onda. Biz protokolü yaparken, imzayı Sayın Başbakan koydu. Sayın Başbakan 'Bu benim projem ve zamanında bitecek' dedi. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nın sözüne ve imzasına güvenmeyeceğim de kime güveneceğim. Onun için benim bir endişem yok. Bu stat zamanında bitecek. Belki biraz sancılı olacak ama bitecek. Galatasaraylılar da endişe etmesin.”

“BÜLENT, TEKRAR GALATASARAY'IN BAŞINA GELECEK”

Adnan Polat, ligin devre arasından sonra takımın başına getirdikleri ve sezon sonunda yollarını ayırdıkları eski teknik direktörleri Bülent Korkmaz'ın, bir gün tekrar sarı-kırmızılı takımda eski görevine geleceğine inandığını söyledi.

Haberin Devamı

Bülent Korkmaz ile yollarını ayırmalarına üzüldüğünü dile getiren Polat, “Onun ihtiyacı olan tecrübeyi kazanarak, tekrar Galatasaray'ın başına geleceğine inanıyorum. Benim bildiğim Bülent'in de mücadeleden ve savaştan vazgeçen bir karakteri yok. Onun için Bülent'i inşallah tekrar Galatasaray'ın başında görürüz” dedi.

“SEZGİN'İN YETKİLERİ KISITLANMADI”

Adnan Polat, Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in yetkilerini kısıtlayıp, kısıtlamadığına yönelik bir soruyu şöyle cevaplandırdı: “Şu an öyle bir şey yok. Galatasaray'ın şu an Türkiye liglerinde oynayan 70'e yakın futbolcusu var. Altyapıdan gelen futbolcularımız var. Bunların Türkiye'ye, Türk futboluna kazandırılması ve yerini bulması lazım. Adnan Sezgin şu an bu 70 futbolcu ile uğraşıyor. Çok zor bir iş. Bayağı da zaman gerektiriyor. Adnan Sezgin bunlarla uğraşırken, Haldun Üstünel de yurt dışında yapacağımız yabancı transferleriyle uğraşıyor. Zaten yapacağımız 3-4 tane transfer var. İkisi de beni bilgilendirerek, yapıyorlar bu işi. Şu anda bir sorunumuz yok.”

“AVRUPA'DA KUPA KAZANMADAN KİMSE GİDEMEZ”

Bazı genç futbolcularının Avrupa takımlarında forma giymek istediğini dile getiren Adnan Polat, “Bu konuda onlara şunları söyledim: 'Birincisi, buradan Avrupa'da kupa kaldırmadan gidemezsiniz. İkincisi, buradan gidecekseniz, ne kadar para öderlerse ödesinler, sıradan bir kulübe göndermem. Muhakkak gideceğiniz ülkenin ilk 5'i içinde olacak bir kulüp olması lazım. Aksi takdirde göndermem.' Onlar da 'peki' dediler. 'Biz size kendimizi teslim ettik' dediler. Ben de onlar için en iyisini yapmaya çalışacağım” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Polat, yıldız futbolcuları Arda'nın takım kaptanlığına getirilip, getirilmeyeceğine yönelik bir soruyu “Rijkaard ile oturup, konuşacağız. Arda için iyi ve güzel şeyler düşünüyoruz” şeklinde cevaplandırdı.

Kulüp başkanı Adnan Polat, transferi Rijkaard'ın tek başına yapmayacağını anlatarak, “Bizim de şu an portföyümüzde olan futbolcular var. Rijkaard'ın da düşündükleri var. Oturup değerlendirmede bulunacağız ve ona göre transfer yapacağız” dedi.

Transfer yapacakları futbolcular arasında Galatasaraylı taraftarları heyecanlandıracak isimlerin olup olmadığına dair bir soruya ise Polat, “Var tabii” cevabını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!