İkinci Vardy vakası! Değerini 2 bin kat artırdı

Güncelleme Tarihi:

İkinci Vardy vakası Değerini 2 bin kat artırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 15:31

Sheffield United’ın genç yıldızı Che Adams, Tottenham karşısında attığı gollerle değerini 2 bin kat artırdı.

Haberin Devamı

Forvet mevkiinde oynayan Adams’ın hikâyesi de Leicester City’nin yıldızı Jamie Vardy’den çok farklı değil. Bundan 1,5 yıl öncesine kadar amatör bir kulüp olan Ilkeston’da oynayan ve 750 pound maaşla  Sheffield United'a transfer olan  Adams’ı keşfeden ise Selahattin Baki oldu.

2014 Eylül’de kendisine Che Adams hakkında bilgi gelen Baki, scout ekiplerini genç oyuncuyu izlemek için gönderdi. Bu maçın ardından 1 hafta sonra yeniden bir haber alan ve yaklaşık 45 kulübün oyuncuyu izleyeceğini öğrenen Baki ve kulübün ABD’li ortağı ellerini çabuk tutarak Adams’ı, Sheffield United’a kazandırdı.

Hayatının ilk profesyonel maçını Southampton’a karşı oynayan Adams takımının 1-0 kazandığı maçta gol atamamasına rağmen harika bir performans sergiledi. Bu maçtan sonra bu kez Tottenham karşısına çıkan 20 yaşındaki oyuncu 1-0 geride götürdükleri maça sonradan girdi ve 2-2 sona eren mücadelede iki golü de atan oyuncu oldu.

Sahaya tam kadro çıkan Tottenham karşısındaki performansı Adams’ın kariyerinde büyük bir dönüm noktası oldu. Amatörden gelerek iki büyük Premier League takımına karşı oynayan Adams’ın değeri de bir anda inanılmaz boyutlara ulaştı.

İngiltere U19 milli takımına da çağrılan Che Adams için Birmingham City, Wigan ve Huddersfield gibi üç önemli kulüp daha 1,5 milyon poundluk resmi teklifte bulundu. Britanya’da yapılan bir araştırmada en iyi ve en üretken altyapılarda ilk 15’e giren, 12 Premier League ekibini geride bırakan, başta milli takım olmak üzere pek çok önemli kulübe oyuncular kazandıran United’ın bu oyuncuyu elde tutması da pek mümkün gözükmüyor.

İngiliz otoriteler tarafından önünün çok açık olduğu konuşulan ve geçen sezonu 12 golle kapatan Che Adams’ın yanı sıra forvet arkasında oynayan 19 yaşındaki Dominic Calvert-Lewin de transferin gözdeleri arasında yer alıyor. Genç yıldıza en ciddi teklif ise 500 bin poundla Everton’dan geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!