Ada'da dostluk kazanacak

Güncelleme Tarihi:

Adada dostluk kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 01:36

Başkan Sadri Şener’in yanı sıra vali, emniyet müdürü, milletvekilleri, bürokratlar, gazeteciler ve taraftarlardan oluşan kafile; amblemi ay yıldız, renkleri de bordo mavi olan ekiple tarihten süregelen dostluğunu pekiştirecek.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR, kardeş kulübü Drogheda United ile yapacağı dostluk karşılaşması için bugün İrlanda’ya gidecek. Ada’da büyük kıtlık yaşanan 1847 yılında Osmanlı İmparatorluğu tarafından 3 gemiyle gönderilen yiyecek yardımının ulaştırıldığı şehir olan Drogheda’nın takımı, amblemine teşekkür adına ay yıldız koydu. Aynı zamanda bordo mavili renkleri taşıyan Drogheda United, 2 yıl önce Trabzonspor’la kardeş kulüp oldu. Temsilcimizin geçen sezon Avrupa Ligi’nde PSV Eindhoven ile Hollanda’da yaptığı maçı, Drogheda taraftarları da izledi.

BAKAN EGEMEN BAĞIŞ DA KATILACAK

İŞTE bu yakınlık nedeniyle organize edilen karşılaşma için Trabzon kafilesi, bu sabah 11.00’de Dublin’e hareket edecek. Başkan Sadri Şener’in yanı sıra Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, milletvekilleri, bürokratlar, gazeteciler ve taraftarlardan oluşan kafileye bu ülkede AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katılacak. Bağış, İrlanda’nın AB Dönem Başkanı olması sebebiyle İrlanda hükümet yetkilileriyle de bir araya gelecek.

Haberin Devamı

TARİHİ MAÇ YARIN 21.30’DA OYNANACAK

TRABZONSPOR ile Drogheda, Dublin’e 75 kilometre uzaklıktaki Drogheda şehri yerine maçı Dublin’in güneyindeki Tallaght Stadium’da oynayacak. Yarın TSİ 21.30’da başlayacak karşılaşmanın ardından Trabzonspor yine özel uçakla Türkiye’ye dönecek.

Teknik direktör Tolunay Kafkas, milli takımlardaki oyuncularının fazlalığı nedeniyle A2 takımından takviye yaparak İrlanda’ya gidecek.
 Bordo mavili hocanın, Drogheda maçında kafiledeki tüm oyunculara görev vermesi bekleniyor.

8’de 8 yapacak gücümüz var

TRABZON’un Divan Başkanlık Kurulu ve denetleme, sicil, disiplin, arşiv, müze kurulları ile bir grup taraftar, ligde zor günler geçiren bordo mavili takımın akşam yapılan antrenmanını izledi, teknik heyet ile oyunculara destek verdi. Teknik direktör Tolunay Kafkas, “Sizlere teşekkür ediyoruz, beraber olduğumuz insanlarsınız zaten. Bu takımın 8 maçın 8’ini de kazanacak gücü var. Hiç kimsenin bir şeyden endişesi olmasın. Trabzonspor, bir kulüpten çok öte bir şeydir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!