'Absorbe' bir sergi

Güncelleme Tarihi:

Absorbe bir sergi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 13:29

İnsan figürüne saplantım var ve hiçbir şeyi bu ideal gerginliğin resim aracılığı ile devam ettirilmesinden daha iyi bulmuyorum…

Haberin Devamı

25 Şubat – 25 Mart tarihleri arasında 311 Artworks’de sanat severlerle buluşacak olan Luca Schenato portreleri, ciddiyet ve komedi unsurlarının ardında gizlenen ironiyi en güzel şekilde seyirciye yansıtıp tebessüm ve hüzne sürüklüyor.
1978 yılında Kuzey İtalya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Vicenza’da doğan Luca Schenato, İstanbul’da sanat yönetmeni ve yönetmen olarak profesyonel hayatına devam ederken, bir yandan  serbest resim ve ilüstrasyon çalışmalarını sürdürüyor.

2009 yılında İstanbul Üniversitesi’nde “Sanat Rüzgarı” adı altında, 2010 yılında ise Avustralya’da “Shaffas Koleksiyonu” isimli karma sergide eserlerini sergileyen sanatçının ilk kişisel sergisi 2010 İstanbul Kültür Başkenti kapsamında İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. “Absorbe” isimli portre sergisini gerçekleştireceği 311 Artwork’ü bağımsız ve çağdaş bir sanat alanı olarak değerlendiren Luca Schenato Türkiye’de güncel sanat potansiyeline mekan yaratmak amacındaki mekanların  desteklenmesi gerektiğinin altını çiziyor. Ve 311 Artworks’ün bu anlayışta özellikle genç sanatçıları desteklemek, sanatı geniş kitlelere ulaştırmak gibi önemli bir misyonu üstlendiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Benim Karakterlerimin Tümü Fantezi Ürünüdür!

Neden İstanbuldasın? sorusuna güzel Türkçesiyle; “Çünkü burası çok çılgın” diye cevap veren sanatçı 311 Artworks’de gerçekleştireceği sergisini  süpriz unsurların ve fantezi ürünlerinin bir araya getirildiği bir görsel seyir olarak değerlendiriyor.

Absorbe bir sergi
Absorbe bir sergi

“ABSORBE”

Müzelerin ve sergi salonlarının bazı odalarına girerken, geçmişin gerçek boyutlarından sessizce size bakan portreler ile kaplı duvarlardan her zaman çok etkileniyorum.

Figuratif sanatın resim ve izleyici arasındaki bu gerilimi, iletişimi denemesi gerektiğini düşünüyorum.

Şahsen insan figürüne saplantım var ve hiçbir şeyi, bahsettiğim ideal gerginliğin resim aracılığı ile devam ettirilmesinden daha iyi bulmuyorum.

Haberin Devamı

Bunun yanında, ilham almak için gerçek referanslar kullansam da, benim karakterlerimin tümü fantezi ürünüdür.

Bu portreler serisi,  geleneksel öğelerle, teknolojik, ikonografik ve fantezi öğeleri bir araya getirdiğim,
kültürel kimeraları temsil eden, Orta Asya ve Asya karakterleri üzerinedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!