Abba’nın hakkıydı

Güncelleme Tarihi:

Abba’nın hakkıydı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2005 00:00

Eurovision Şarkı yarışmasının 50’nci yılı nedeniyle düzenlenen ve 50 yılın en iyi şarkısını belirleyen yarışmada, zafer İsveçli Abba grubunun oldu. 14 ülke arasında 9’unculuğu kazanan Sertab Erener, ‘Benim favorim de Abba’ydı’ dedi. Danimarka’nın Başkenti Kopenhag’daki Forum’da yapılan ‘Eurovision’da 50 Yılın Birincisi’ yarışmasında Türkiye’yi Sertab Erener temsil etti.

‘Abba ve ‘Waterloo’ şarkısının birinci olması çok normal’ diyen ve yarışmada 14 katılımcı arasından 9’uncu olan Erener, sonuçlarla ilgili şunları söyledi: ‘Abba kazanmayı hak ediyordu. İlk üç sıra bence doğru oldu. Önemli olan burada bulunmak. Ben mutluyum. Güzel bir şov hazırlamışlar. Ben dahil herkes eğlendi. 14 ülke arasında yer alıp buraya gelmek bile, hem benim, hem de Türkiye için çok önemli. Çünkü 31 ülkede 100 milyondan fazla insan bu şovu seyretti. Türkiye’nin bundan daha iyi tanıtımı olamazdı.’

ÜNLÜ SANATÇILAR YOK

Yarışmada Abba, Jonyy Logan, Domenico Modugno, Helena ve Cliff Richard ilk 5’e kaldı. Daha sonra Abba ‘Waterloo’ şarkısı ile 1’inci, Domenico Modugno ‘Volare’ şarkısıyla 2’nci ve Jonny Logan ‘Hold Me Now’ şarkısıyla 3’üncü seçildi. Ancak yarışmaya Celine Dion, Cliff Richard ve Abba’nın katılmaması seyircileri hayal
/images/100/0x0/55eb5716f018fbb8f8baf6a9
kırıklığına uğrattı.

TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Yunanlı sanatçı Helena Papariziou, yarışmadan sonra Hürriyet’e özel açıklamada bulunarak Türkiye’ye teşekkür etti. Sanatçı ‘Türkiye’ye buradan kocaman sevgiler ve öpücükler gönderiyorum. Çünkü bana 12 puan verdiler ve kazanmamda büyük rol oynadılar. Türkiye ve Türkleri, oradaki arkadaşlarımı çok seviyorum. Sertab’ın ilk 5’e girememesine çok üzüldüm. Ben onun kazanmasını bile bekliyordum. Ama Türkiye geliyor. Çok yarışma kazanacağınıza eminim’ dedi. Gecede sunuculuk yapan Katrina Leskanich de ‘Sertab küçük ama çok başarılı bir sanatçı,’ yorumunu yaptı.

İŞTE İLK ÜÇ

Yarışmada, Abba, Jonyy Logan, Domenico Modugno, Helena ve Cliff Richard ilk 5’e kaldılar. İlk üçün sıralaması ise şöyle gerçekleşti:

1. Abba ‘Waterloo’ (1974 birincisi, tüm Avrupa’da liste birincisi oldu.)

2. Domenico Modugno ‘Volare’ (İtalyan sanatçı, 1958 yılı galibi oldu, yıllarca unutulmadı.)

3. Johnny Logan ‘Hold Me Now’ (İrlandalı Johnny Logan, 1987 ’de birinci oldu, Türkiye’de çok ünlüydü.)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!