68 Kuşağı’nın 5 efsanesinden 5 hayat dersi

Güncelleme Tarihi:

68 Kuşağı’nın 5 efsanesinden 5 hayat dersi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 14:38

20.yy’ın rönesans hareketi olarak nitelendirebileceğimiz bu dönemde artık nasıl bir çoşku, isyan ve ilham gelmişse insanlığa, dönüp o zamanın fotoğraflarına bakıyoruz ve gözlerimizde titremeler oluyor, ellerimizi karıncalanmalar basıyor ve zihnimizden derin bir ‘Ah’ sesi geliyor. Savaş sonrası ebeveynlerinin durağanlığını daha fazla kaldıramayan bu insanların bize öğütlerini tekrar hatırlamakta her zaman yarar var.

Haberin Devamı

1- ‘PEŞİNDEN GİDECEK CESARETİN VARSA, BÜTÜN HAYALLER GERÇEK OLABİLİR.’

Hayatını insanlığın eşit yaşaması için devrime adamış bir fikir ve eylem insanı olan Che Guevara’nın sadece 68 Kuşağı üzerinde etkisi olduğunu söylemek büyük hata olur. Kendisi günümüzde de okuyan, araştıran ve sorgulayan herkes için bir ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.

68 Kuşağı’nın 5 efsanesinden 5 hayat dersi

2- ‘BAZI İNSANLAR YAĞMURU HİSSEDER, BAZILARI İSE SADECE ISLANIR.’

Şu sıralar Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülmesi ile gündemde olsa da kendi jenerasyonu için büyük bir müzisyen ve şair olarak her zaman popüler olan Bob Dylan bizlere yağmurun sesi, kokusu ve ağırlığı olduğunu hatırlatıyor. Şu şemsiyeyi bırakın artık elinizden.

Haberin Devamı

68 Kuşağı’nın 5 efsanesinden 5 hayat dersi

3- ‘DUVARLARI YIK, BÜTÜN ODALARI AYNI ANDA GÖR!’

İsyanın ve dışavurumun beden bulmuş hali olan Morrison, korkunun üzerine gidilmesi gereken bir his olduğunu söyler. Korku insanı yönetilmeye ve müdahaleye açık bir hayata doğru sürükleyen bir alışkanlıktır. Anne ve babasına olan tepkisini en net söyleyen müzisyen olan Morrison’ın 27 yaşında hayatını kaybedene kadar kaç duvar yıkmış olabileceğini düşünün ve akbiliniz cebinizde mi hemen kontrol edin. Ne olur ne olmaz!

68 Kuşağı’nın 5 efsanesinden 5 hayat dersi

4-  ‘HAYAT, SİZ PLANLAR YAPARKEN BAŞINIZA GELENLERDİR.’

Sanırız listemizdeki en sert söz John Lennon’a ait olsa gerek. Basitçe azarlamış bizi üstat. 60’lardaki sevimli ama asi müzisyen çocuk imajını, 70’lerdeki muhalif tavrı ve eylemleriyle sivrileştiren Lennon’ın bu sözü okudukça insanın ufka bakıp ve kendini sorgulayası geliyor. Ama müteahhitler ufku görünmez kılmak için yarışa girmişler. Al sana yeni planlar!

Haberin Devamı

5- ‘SİZ BİLMİYOR OLABİLİRSİNİZ AMA ÇARESİZLİĞİN ÖTE UCUNDA, İNSANIN NEREDEYSE MUTLU OLDUĞU BEMBEYAZ BİR AÇIKLIK VARDIR.’

60’lardan günümüze gelen upuzun bir şiir olan Joan Baez, günümüzde içine düştüğümüz derin sorunların aslında bizler için şans olabileceğini ve bitmek bilmeyen arayışımızın sonunda bize mutluluk getireceğini söylemiş. O söyleyince çok güzel de, biz yüksek sesle tekrarlayınca aynı etkiyi vermiyor nedense. Hadi son kez!

68 Kuşağı’nın 5 efsanesinden 5 hayat dersi

BAKMADAN GEÇME!