61 yıllık çift yanyana kalp ameliyatı oldu

Güncelleme Tarihi:

61 yıllık çift yanyana kalp ameliyatı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 12:35

ADANA’da 61 yıllık evli 76 yaşındaki Fatma ve 77 yaşındaki Kamil İncirbölen çifti, kalp rahatsızlığı nedeniyle aynı gün aynı ameliyathanede yan yana by-pass oldu.

Adana Numune Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne bağlı Seyhan Uygulama merkezi Kardiyoloji Servisi Şefi Doç. Dr. İbrahim Özsöyler, Osmaniye’nin Kadirli İlçesi'ne bağlı Kesbasan Köyü’nde oturan ve daha önce anjiyo olan Fatma İncirbölen’in kalp damarlarında tıkanma saptanması üzerine ameliyat edilmesine karar verdi. Eşinin kalp rahatsızlığı nedeniyle tetkikler sırasında kendisi de kontrole giren Kamil İncirbölen’in de kalp damarlarında tıkanma görüldü. “Sağlıkta da, hastalıkta da bir arada olmak istiyoruz” diyen İncirbölen çifti, birlikte ameliyat olmak istedi. Hastanede şartların da uygun olması üzerine, çiftin aynı anda ameliyat olması kararlaştırıldı. 61 yıldır aynı yastığa baş koyan İncirbölen çifti, hastanedeki ameliyathanede, yan yana 2 ameliyat masasında aynı gün, aynı saatte By-pass oldu.

‘EŞİMİ KAÇIRARAK EVLENDİM’

Ameliyatları başarılı geçen ve eşiyle birlikte hastanedeki odalarında kontrol altında tutulan Kamil İncirbölen şunları anlattı:

“Biz birbirimizi severek evlendik. Eşimi kaçırdım. Ailesi şikayetçi oldu. Ailesi karşı çıkmasına rağmen mahkeme bizi ayırmadı. 61 yıllık evliliğimizden 6 çocuğumuz ve 17 torunumuz oldu. Bugüne kadar hiç ayrılmadık. Ameliyatta da birbirimizi yalnız bırakmadık. Doktorumuz da sağ olsun ameliyat masasında bizi ayırmadı.”

İncirbölen çiftinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Doç. Dr. İbrahim Özsöyler de şöyle konuştu:

“Yan yana iki ayrı ameliyat masasında Kamil ve Fatma İncirbölen’i kalp ameliyatı yaptık. Şu anda her ikisinin de sağlığı iyi. Birkaç gün hastanede gözlem altında tutacağız ve sonra taburcu edeceğiz. Ben ilk kez bir çiftin aynı anda ameliyat olmasına tanıklık ettim. Her ikisi de birlikte ameliyat olmak istediler. Şartlar da uygun olunca ameliyat gerçekleşti” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!