500 milyon euro'luk 'City' rezaleti

Güncelleme Tarihi:

500 milyon euroluk City rezaleti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2012 10:24

Şampiyonlar Ligi'nde son grup maçları oynanırken geçtiğimiz sezonun İngiltere Premier Lig şampiyonu Manchester City, pahalı ve geniş kadrosuna rağmen gruplardan çıkamayarak büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. 503 milyon euro değerindeki Manchester City, Devler Ligi'ni galibiyet alamadan grubu sonuncu bitirdi ve Avrupa Ligi'ne bile kalamadı...

Haberin Devamı

Geçen sezon Manchester United ile girdiği şampiyonluk yarışını kazanan ve Devler Ligi'ne katılmaya hak kazanan Manchester City, "Ölüm Grubu" diye adlandırılan D Grubu'nda yer aldı.

Real Madrid, Borussia Dortmund ve Ajax ile aynı grupta yer alan Manchester City, sadece 3 puan alabildi ve grubu galibiyet almadan tamamladı.

İlk maçında deplasmanda Real Madrid'e yenilen City, ikinci karşılaşmasında sahasında Dortmund ile 1-1 berabere kalarak ilk puanını aldı.

Ardından deplasmanda Ajax'a 3-1 mağlup olan İngiliz ekibi, dördüncü maçta Ajax'la beşinci karşılaşmasında da Real Madrid'le 1-1 berabere kaldı. Dortmund ile oynadığı son grup maçını da 1-0 kaybeden City, D Grubu'nu son sırada bitirdi.

DEVLER LİGİ'NDE DORTMUND DAMGASI

500 milyon euroluk City rezaleti


MİLYON EURO'LUK TAKIM AMA...

Haberin Devamı

Toplam değeri 503 milyon euro eden ve yıldızlar topluluğu olan Manchester City'nin Devler Ligi'ndeki bu başarısızlığı hayal kırıklığı yarattı.

Teknik direktör Roberto Mancini yönetiminde Şampiyonlar Ligi arenasında başarı hedefleyen kulüp sahibi ve Abu Dabi Kraliyet ailesi mensubu Şeyh Mansur Bin Zayed El Nahyan, takıma çok önemli isimleri transfer etmişti.

Manchester City'nin 51 milyon euro fiyatındaki en değerli oyuncusu Kun Agüero, Şampiyonla Ligi'nde 4 maçta 2 gol atma başarısı gösterdi.

LİGDE İKİNCİ SIRADALAR

Oynadığı son 5 resmi maçtan sadece 1 galibiyet alan Manchester City, bu kötü performansına rağmen ligde ikinci sırada ve lider takibini sürdürüyor.

Son olarak evinde Everton ile 1-1 berabere kalan Manchester City, 33 puana sahip ve 36 puanla lider Manchester United'ın hemen arkasında yer alıyor.

İki Manchester ekibi bu hafta 9 Aralık tarihinde Premier Lig karşılaşmasında mücadele edecek. Maç Manchester City'nin evasahipliğinde oynanacak.

İşte Manchester City'nin Devler Ligi'nde madara olan yıldızlar topluluğundan bazı isimler;

Kun Agüero: 51 milyon euro
David Silva: 50 milyon euro
Yaya Toure: 36,5 milyon euro
Vincent Kompany: 35 milyon euro
Mario Balotelli: 32 milyon euro
Edin Dzeko: 29 milyon euro
Samir Nasri: 25 milyon euro
Joe Hart: 23,5 milyon euro
Carlos Tevez: 22,5 milyon euro
James Milner: 21 milyon euro
Javi Garcia: 20 milyo euro
Micah Richards: 18,5 milyon euro
Joleon Lescott: 15 milyon euro
Matija Nastasic: 15 milyon euro
Gael Clichy: 15 milyon euro
Jack Rodwell: 15 milyon euro
Pablo Zabaleta: 14,5 milyon euro
Aleksandar Kolarov: 14 milyon euro
Gareth Barry: 10 milyon euro
Scott Sinclair: 10 milyon euro
Kolo Toure: 8 milyon euro
Maicon: 7 milyon euro
John Guidetti: 7 milyon euro
Costel Pantilimon: 3,5 milyon euro

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!