50 Cent ve müritleri

Güncelleme Tarihi:

50 Cent ve müritleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2009 00:00

Birkaç ay önce “Var mısın Yok musun” yarışmasına katılmak için İstanbul’a gelen 50 Cent, önceki akşam ise sevilen şarkılarıyla Türk hayranlarının karşısındaydı. Kuruçeşme Arena’da grubu G-Unite ile sahneye çıkan Curtis Jackson, mekanı hınca hınç doldurmayı başardı.

50 Cent, önceki akşam grubu G-Unite ile birlikte Kuruçeşme Arena sahnesindeydi... 10 yaşındaki 50 Cent hayranlarından merakına yenik düşüp mekana gelen orta yaşlılara, grubun şarkılarını ezbere bilen fanatiklerinden şıkır şıkır giyinmiş ünlü isimlere kadar her kesimden insanın doldurduğu konser alanı, unutulmaz bir geceye ev sahipliği yaptı. Ünlü rap’çinin “Eller havaya” anlamına gelen “Put your hands up” sözünü duydukları anda kendilerinden geçen 50 Cent fanatikleri, gecenin sonuna kadar ellerini indirmeden tüm şarkılara eşlik etti.

Gelelim gecenin detaylarına...   

Malum; bu yaz konser organizasyonlarında yağmur bulutlarını görmek neredeyse kaçınılmaz hale geldi. 50 Cent’in gecesinde de bir dizi kümülüs, top top olmuş Boğaz’ı kaplamıştı. O manzarayı görünce 5 yıl önceki ilk Rock’n Coke festivalini anımsadım. 50 Cent’in ilk kez Türkiye’ye geldiği etkinlikti...
Ne alaka diyecekler için hemen hatırlatalım; 5 yıl önce o konserin tam orta yerinde bir fırtına çıkmış, sahne yıkılma tehlikesi atlatmış ve yaklaşık 5 dakika içinde tüm festival alanı boşaltılmıştı! Neyse ki bu kez öyle olmadı, yoksa “50 Cent’in üzerinde kara bulutlar geziyor” diye haberler çıkabilirdi.

Sade sahne mükemmel şov     

Rap müzik yapanların en güzel yanı bu... Ekstra şatafata gerek yok. Uzun uzun sound chek de lüzumsuz. Bir DJ set up, üç mikrofon; saat 21.30 civarında sahnede tüm hazırlıklar tamam. En ön sırada yaşları 12 ile 20 arasında değişen bir grup 50 Cent fanı var. Bol pantolon, tişört ve ters taktıkları şapkalarıyla bekliyorlar. Sahne önünde olabilmek için harçlıklarından biriktirip 150 lira vermişler bilet için. Hatta içlerinden biri, 16 yaşında olmasına rağmen bu konsere gelebilmek için tam 11 gün boyunca restoranda çalışmış.

Biri “Abla, o hep bir şeylerini atar sahneden... Eğer yakalarsan bana verir misin” diye soruyor. Diğeri dublaj Türkçesiyle konuşup “Hadi adamım çık artık” diyor.

Önce çığlıklar eşliğinde G-Unite grubunun üyeleri Lloyd Banks ve Tony Yayo sahnede görünüyor, hemen ardından çığlıklar eşliğinde 50 Cent... Özel bir dekor yok... Sahne ışıkları son derece sıradan olmasına rağmen bu üçlü sahneyi öyle bir dolduruyor ki; “Yo yo” deyip elleri havaya kaldırıp dans etmemek mümkün değil. Biz de ortama uyuyoruz, elleri kaldırıyoruz, şarkı söylüyor, dans ediyoruz. Sonuç: Boğaz, muhteşem bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Herkes sonuçtan memnun, haz dolu ayrılıyor Kuruçeşme’den...
/images/100/0x0/55ea6b5bf018fbb8f87eaeec

Huzur içinde uyu Michael

* 50 Cent konserini izleyenler arasında, birkaç ay önce onu “Var mısın Yok musun” yarışmasında ağırlayan Acun Ilıcalı da vardı. Ilıcalı’yı gören ünlü rap’çi, onu zorla sahneye çıkardı.

* Bir ara “Aranızda hiç ot içen var mı” diye soran 50 Cent, cevap alamayınca soruyu tekrarladı. Eller tek tük kalktıktan sonra da Bob Marley’in “Is this love” şarkısının üzerine rap okudu.

* İzleyiciler arasında bulunan Doğa Rutkay, “Çeşme tatilimi bu konser için yarım bırakıp geldim. 50 Cent’in koyu bir fanıyım” derken, Ümit Karan organizasyona konsantre olmuş gibiydi: “Almanya’da da izlemiştim onu... Bence dünya starlarının Türkiye’ye gelmesi çok iyi...”

* 50 Cent’in “Var mısın Yok musun”da kazandığı parayı albümüne destek olmak için verdiği rap’çi Ramiz, ünlü rap’çiyi kuliste ziyaret ettiğini ve kendisine albümünü verdiğini söyledi.

* Ünlü rap’çi, gecenin başında yaptığı konuşmada “İstanbul’a üçüncü kez geliyorum, ama şu an ilkmiş gibi hissediyorum. Sizi seviyoruz İstanbul” dedi.

* Bob Marley ve Michael Jackson şarkıları üzerine rap söyleyen ekip, şarkıların ardından duygusal bir konuşma yaptı: “Huzur içinde uyu Bob Marley. Huzur içinde uyu Michael Jackson...”

* Konserde yağmur yağmadı ama ön sıralarda bulunanlar 50 Cent’in savurduğu sularla epey ıslandı.

* Grubun baş solisti Curtis Jackson, her iki şarkıdan sonra üzerini değiştirerek ne giydiyse hayranlarına fırlattı ve izdihama neden oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!