4.yıldızı takıp bırakmak isterim

Güncelleme Tarihi:

4.yıldızı takıp bırakmak isterim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2014 00:45

Aziz Yıldırım, Divan Kurulu’nda ezeli rakiplerine iddialı bir mesaj gönderdi.Fenerbahçe Kulübü Başkanı, “Dördüncü yıldızı takarak görevi bırakmış bir başkan olmayı arzu ederim” dedi. Aziz Yıldırım’ın bu sözleri sonrası toplantı salonunda büyük bir alkış tufanı koptu.

Haberin Devamı

SARI lacivertli kulübün Yüksek Divan Kurulu toplantısı dün yapıldı. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, başarılardan, Yargıtay’ın şike dosyası ile kararına ve tüzük değişikliğine kadar pek çok konuda konuştu. İşte o sözlerden satırbaşları...
- Durumuma göre, arkadaşlarıma, ‘Şu şöyle yapsın, bu böyle yapsın’ demem. Fenerbahçe’nin tüzüğü var, orada ne yazıyorsa onu yerine getirmelerini rica ettim. ‘Şu başkan olsun, bu şöyle olsun’ diye karışmam. Fenerbahçe tüzüğünde ne yazıyorsa arkadaşlarımız onu yapar. İsterlerse içinden bir arkadaş seçerler ve başkanlık seçimi yaparlar, siz de gelip beğenirseniz oy verirsiniz.
- Devam etmek istemezlerse başkanlığa talip kim çıkarsa, oy vererek, layık gördüğünüzü getirirsiniz. Benim hiçbir şekilde isteğim olmayacaktır. Herkes Fenerbahçe’de babadan oğula bir şey geçeceğini zannediyor ama bu böyle değildir. Önümüzdeki süreçte 4. yıldızı takıp bırakmış bir başkan olmayı arzu ederim.

Haberin Devamı

‘REKLAM ALMAMIZ BİLE ENGELLENİYOR’

Formamıza , reklam arayışlarımız devam ediyor. Bazıları bize uygun gelmiyor. Bazıları da her şeyde olduğu gibi, bazı baskılarla önlenmeye çalışılıyor ve önleniyor da... YÖK’e yaptığımız başvuru da engelleniyor. Açık ve net. Ne söylediğimi anlıyorsunuz. Fazla bir şey söylemeye gerek yok.
- Siyasetin spora karıştığı ve karışacağı Türkiye’de bu kulübün güçlü olması lazım. Güçlülük de ekonomiden geçer. ‘1 milyon üye’ projesi kapsamındaki paralar geldiğinde Fenerbahçe Kulübü’nün bankada 1 milyar doları olacak. Bu bir yılda değil, üç yılda olacak.
- Ekonomik olarak tüm kulüpleri zor günler bekliyor. Şu anda kulübün geliri, giderini karşılayacak durumda... Ama geleceğe dönük tehlike görüyorum. Bir tüzük tadilatıyla dışımızdaki insanları bu kulübe ‘temsilci üye’ yapmak lazım. Yarın olmayabilirim ama bunun olmasını arzu ediyorum. F.Bahçe için olması gerekir.

‘ŞiKE YAPSAYDIM KORKMAZ, SÖYLERDİM’

3 Temmuz süreci başladığında ilk gün ne söylediysem bugün gerçekleştiğini herkes görüyordur. Bu şike davası değil. Siyasi davadır. Biz haklıyız, şike yapmadık. Yapsak da söylerim, korkmam.
- Hem yaptıysam, F.Bahçe için yaptım. İnfazın durması ve adil yargılanma talebinde bulunduk. AYM’den beklentimiz kısa sürede karar vermesidir.Kanunlar bizim tapelere göre hazırlanmıştı. Kanuna göre düşünce bile suçtu. 3 Temmuz’da Özel Yetkili Mahkemeler’de yargılananlar, sadece Fenerbahçe değil, Ergenekon, Balyoz, Oda TV, KCK, Casusluk Davası, Cüppeli Ahmet davasında yargılananlar tapelerle suçlanmıştır.
- Tapelerin yalnız başına delil kabul edilemeyeceği söylense de, Yargıtay, söz konusu tapeleri delil kabul etti.

Avrupa ümidimiz var

Haberin Devamı

CAS davasında bile Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı teşvik olarak geçmektedir. O tarihte Türkiye’de şike ve teşvik suç değil. Polis fezlekelerine göre bu suç olduğu için UEFA, Tahkim Kurulu, Disiplin Kurulu ve CAS bu maçı kabul etmektedir.
CAS’ın kararı açıklandığında Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, ben olayım olmayayım, gerekeni yapacaktır. Avrupa’ya gitme ümidimiz vardır. ‘Gideceğiz’ demiyorum ama
böyle bir ümidimiz vardır.

Borç 173 milyon TL

DENETLEME kurulunun, F.Bahçe’nin 1 Ocak-31 Mart 2014 dönemini kapsayan hesaplara göre hazırladığı raporda, net borç 173 milyon 76 bin 108 lira (80 milyon 287 bin 660 dolar) olarak açıklandı.
Denetleme kurulu üyesi Rahmi Kanbay, “Kulüp 2014’ün ilk 3 aylık bölümünde 38 milyon 279 bin 629 lira gelir elde etti. 55 milyon 293 bin 809 lira gider yaptığını bildirdi.

Haberin Devamı

Divan başkanlığı seçimi temmuzda

VEFAT eden F.Bahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay’ın yerine dünkü toplantıyı başkan vekili Adnan Ersan yönetti. Günay’ın kaybı nedeniyle boşalan başkanlık için temmuz ayındaki toplantıda seçim yapılacağını bildirdi.

Sahamız Beşiktaş’a açık

Fenerbahçe Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, “Dün olduğu gibi yarın da Şükrü Saracoğlu Stadı, Beşiktaş’a açıktır” diye konuştu.

DİVAN kurulu toplantısından sonra gazetecilerle sohbet eden Fenerbahçe Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, şampiyonluk için 16 tişört hazırladıklarını, her hafta ayrı bir tişört çıkartacaklarını, Fenerium için önemli bir gelir hedeflediklerini belirtti.
Beşiktaş’ın önceki günkü açıklamasının çok önemli olduğunu dile getiren Kiğılı, “Biz de her zaman onların yanında olduk. Stat sorunu yaşadıklarında ilk olarak ‘Sahamız açık, buyrun’ dedik. Her zaman Beşiktaş Kulübü’nün yanındayız. Sahamız dün olduğu gibi yarın da onlara açık” diye konuştu.

‘Konuşursam ceza alırım’

Haberin Devamı

FUTBOL Federasyonu ile ilgili Kardemir Karabükspor maçından sonra açıklama yapacağını kaydeden Kiğılı, “Çünkü şimdi konuşursam cezalı olurum” değerlendirmesinde bulundu. Bu arada, 33. haftadaki Kardemir Karabükspor maçından sonra, 11 Mayıs Pazar günü statta şampiyonluk kutlaması yapılması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!