3'ü bir Makukula etmiyor

Güncelleme Tarihi:

3ü bir Makukula etmiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2010 00:00

Fenerbahçe’nin golcüleri bu sezon 15 kez fileleri havalandırabildi. Kayserispor’un Portekizli’si ise tek başına 17 gol atarak takımını sırtladı.

SEZON başından beri Fenerbahçe’de tartışılan golcü eksikliği son haftalarda krize dönüştü. Sarı lacivertli takımın üç golcüsü Güiza, Semih ve ara transferde F.Bahçeli olan Gökhan Ünal, ligde son dört haftada gol atmayı başaramadı. Kaptan Alex 9, daha çok savunmada forma giyen Santos ise 5 golle bu yükü sırtlayan isimler olurken, forvetler eski performanslarını mumla arattı. 161 gol pozisyonuyla bu dalda ligin zirvedeki takımı olan sarı lacivertliler bu pozisyonların sadece 46’sını gole çevirebilirken, Güiza 8, Semih 6 ve Gökhan Ünal da bir kez ligde rakip fileleri havalandırabildi. Şu ana kadar 46 golü olan Fenerbahçe’de santrforlar performans olarak bu sezon adeta dibe vurdu.

Hüsran yaratan üçlü

Attığı 17 golle ligin gol kralı koltuğunda oturan Kayserispor’un Portekizli yıldızı Makukula tek başına Fenerbahçe’nin 3 golcüsünü solladı. Özetle, sarı lacivertlilerin golcüleri bir Makukula etmedi.
Sürekli oynayan Güiza, devre arasında yaşadığı problemle bir anda yedek kulübesinin gediklisi olan Semih ve devre arasında 3.5 milyon Euro karşılığı Trabzonspor’dan alınan Gökhan Ünal (Toplam değerleri 23 milyon Euro) piyasa değeri 4.7 milyon Euro olan Makukula’ya yetişemedi.

Fener’in istediği Suarez tek başına 27 gol attı

F.BAHÇE’nin gol silahları, Avrupa’daki örnekleriyle karşılaştırılınca da çok geride kalıyor. Manchester Unitedlı Wayne Rooney, Premier Lig’de tek başına 23 gol atmış durumda. Sarı lacivertlilerin transfer listesinde bulunan Ajaxlı Suarez ise 26 maçta fileleri 27 kez havalandırdı. Barcelona’nın süper yıldızı Messi’nin bulduğu gol sayısı 22. Real Madrid’de ise C.Ronaldo ve Higuain ikilisi toplam 34 gole imza attı. Liverpool’da Torres 13, Kuyt 9, Chelsea’de Drogba 21, Anelka 8 gol kaydetti. Bundesliga’da ilk kez bu sezon birlikte oynayan Leverkusen’in ileri ikilisi Eren Derdiyok ile Kiessling, 26 haftası geride kalan ligde toplam 28 gole imza attı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!