3 yaşına kadar cips yok

Güncelleme Tarihi:

3 yaşına kadar cips yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 10:50

İngiltere’de 14 bin çocuk üzerinde yapılan bir araştırma, küçüklüğünde aşırı yağlı, şekerli ve tuzlu gıdalar tüketen çocukların sebze- meyve yiyen çocuklara oranla ileride IQ sevişesinin daha düşük olduğunu ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Bristol Üniversitesi araştırmacıları 1991-92 yıllarında doğan bebeklerin beslenme alışkanlıkları takibe aldı. Üç gruba ayrılan bebeklerin 3, 4, 7 ve 8 yaşlarında zeka seviyeleri ölçüldü.

Birinci grup ağırlıklı olarak yağlı ve şekerli besinler tüketen, ikinci grup et ve sebze tüketen, üçüncü ve en sağlıklı olan grup ise sebze, salata, meyve, makarna ve pirinç tüketen gruba dahil edildi. Ölçümlerde patates cipsi, pizza, fast food ve abur cubur gibi gıdalar tüketen çocukların IQ‘su 101 civarında çıktı.

Salata, meyve ve sebze ile beslenen çocukların IQ‘su ise 106 olarak belirlendi. Araştırma başkanı Kate Northstone, aradaki 5 puanlık farkın büyük olmamasına rağmen ileri yaşlarda öğrenme sıkıntısına neden olabileceğini belirterek, “Kötü beslenme beyinde kalıcı etkiler bırakabiliyor. ” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!