3.5 milyon euro kazandırdı

Güncelleme Tarihi:

3.5 milyon euro kazandırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 00:00

Brezilyalı futbolcu, bonservisi için 1.5 milyon Euro kendi cebinden verdi. 2 milyon Euro da kendi alacaklarından vazgeçtiği için sarı lacivertli kulüp, bu transferden toplam 3.5 milyon Euro kar etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de Roberto Carlos defteri dün resmen kapandı... Ülkesi Brezilya’nın önemli takımlarından Corinthians ile el sıkışan tecrübeli oyuncu, sarı lacivertli kulüple sözleşmesini karşılıklı olarak feshetme konusunda anlaştı.
Roberto Carlos giderken Fenerbahçe’ye tam 3.5 milyon Euro para kazandırdı. Sarı lacivertli yöneticiler birkaç gündür sözleşmesinin feshi için görüştükleri Brezilyalı futbolcuya, “Corinthians ile anlaşmana saygı duyuyoruz. Bu senin tercihin. Ancak senin bir bonservis bedelin var. 3 milyon Euro’yu getirirsen, gitmene izin veririz” dediler.
Kendim ödeyeceğim
Roberto Carlos, “Corinthians’a, ‘benim için bonservis bedeli ödemeyeceksiniz’ dedim. Bu saatten sonra onlardan para istemek olmaz. Bonservis paramı ben kendi cebimden ödeyeceğim. Size 1.5 milyon Euro vereyim, bu işi bitirelim” dedi. Fenerbahçeli yöneticiler de olumlu yanıt verince, taraflar masadan el sıkışarak ayrıldı. Sarı lacivertli kulüp, Roberto Carlos’a sezonun ikinci yarısı için ödemesi gereken 2 milyon Euro’dan da kurtulduğu için 3.5 milyon Euro kara geçmiş oldu.

Haberin Devamı

Aurelio ve Tuncay gibi bedava gitmedi

Mehmet Aurelio, Tuncay Şanlı gibi yıldızlarından dahi tek kuruş kazanamayan Fenerbahçe, Roberto Carlos’tan giderayak 3.5 milyon Euro kazanmış oldu. Sarı lacivertli yönetim de Brezilyalı futbolcunun bu jestine jestle karşılık vererek, dün akşam kulübün resmi internet sitesine, “Yolun açık olsun Fenerli Carlos usta” başlıklı bir bölüm açıp, şöyle dedi:
“Roberto Carlos’la yollarımız, Brezilyalı oyuncumuzun özel sebepleri nedeniyle bugün (dün) itibariyle ayrılıyor. Sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Roberto Carlos’a bundan sonraki futbol hayatında başarılar diliyor, Fenerbahçemiz adına yaptıkları ve yapacakları için teşekkür ediyoruz.”

Bilmeyenler Fenerbahçe’yi öğrendi

ROBERTO Carlos, Fenerbahçe’den ayrıldığı için üzgün olduğunu belirterek, “Hayatımda öyle bir döneme gelmiştim ki bir karar vermek gerekiyordu. O karar da Brezilya’ya dönme yönünde oldu” dedi. Kendisinin sarı lacivertli kulübe neler kattığı sorusuna, “Benim gelişim Fenerbahçe’nin kapılarını diğer oyunculara sonuna kadar açtı. Bilmeyen oyuncular Fenerbahçe’yi öğrendi” cevabını veren Roberto Carlos, “Futbol kariyerim bittikten sonra Fenerbahçe bana bir teklif yaparsa, yine burada
olmaktan mutluluk duyarım” dedi. Carlos, son olarak Türkçe “Teşekkürler Türkiye” diyerek veda etti. Maç sonrası takım arkadaşları tarafından omuzlara alınan ve çiftetelli oynatılan Carlos’u, Aziz Yıldırım ve yöneticiler soyunma odasında alkışlarla uğurladı. Son forma Özaydınlı’nın Bu arada yöneticiler arasındaki forma kapma savaşını asbaşkan Murat Özaydınlı kazandı. Roberto Carlos, pazar günü Türkiye’den ayrılacak.

Haberin Devamı

Carlos için ne dediler

UĞUR BORAL: Hepimiz onu çok sevdik

ROBERTO Carlos’un gitmesinden dolayı üzülenlerden birisiyim. Çok üzülüyoruz, bütün takım onu çok seviyor. Ondan çok şey öğrendim. Onun kariyerinin altında bizler görünmeyiz bile

ÖZER HURMACI: Bizi hep güldürürdü

TAKIMIMIZIN neşe kaynağıydı. Keşke onunla daha fazla birlikte olabilseydim. Ne kadar stresli olursanız olun, sizi  güldürebilen bir insandı. Onu saha içinde ve saha dışında çok arayacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!