22 ülkenin 14'ü terör nedeniyle gelmedi

Güncelleme Tarihi:

22 ülkenin 14ü terör nedeniyle gelmedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 17:23

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısı Türk sporuna ağır bir darbe vurdu. Süper Lig kulüplerinin yeni transfer ettiği birçok yabancı futbolcu, Türkiye'ye geliş tarihlerini erteledi. İstanbul'da yapılması gereken Uluslararası U20 Kızlar Basketbol Turnuvası iptal edildi. Son darbe cimnastikte geldi. Yarın Mersin'de başlayacak Artistik Cimnastik Dünya Kupası'na katılması beklenen 22 ülkenin 14'ü son anda vazgeçti.

Haberin Devamı

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, yarın Mersin'de başlayacak Artistik Cimnastik Dünya Kupası'yla ilgili, "22 ülke katılacağını bildirmişti. İstanbul'da yaşanan terör hadisesi 14 ülkenin gelmemesiyle sonuçlandı. Hepsi de arayarak üzüntülerini belirttiler." dedi. 

Çelen, Mersin Cimnastik Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, şampiyonayı Türkiye'de gerçekleştirmek için 3 yıldan beri çaba sarf ettiklerini söyledi.

Organizasyonun Mersin'de yapılmasının en önemli sebebinin Akdeniz Oyunları geçmişi olduğunu ifade eden Çelen, oyunlar için yapılan Mersin Cimnastik Salonu'nun dünyanın en iyi tesisleri arasında bulunduğunu anlattı.

"KOLOMBİYA KAFİLESİ 10 SAAT HAVAALANINDA BEKLEDİ"
İstanbul'da yaşanan terör saldırısından dolayı bazı ülkelerin katılımdan vazgeçtiğini aktaran Çelen, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"İstanbul'da yaşanan tatsız hadiseden dolayı başsağlığı diliyorum. Bunlar ülkemizde yaşanmasını istemediğimiz şeyler. 22 ülke katılacağını bildirmişti. İstanbul'da yaşanan hadise 14 ülkenin gelmemesiyle sonuçlandı. Hepsi de arayarak üzüntülerini belirttiler. Tarih itibarıyla da aynı saate denk geldi. Kolombiya yaklaşık 10 saat havaalanında bekledi. Ona rağmen biz organizasyonun yapılmasını istedik. Çünkü ülkemiz bir organizasyon ülkesi ve birçok organizasyonlar düzenleniyor. Federasyon olarak yapma kararı aldık ve uluslararası federasyona bildirdik. Hakemler de ülkeler gelemeyince gelemedi. Bununla birlikte tarafsız hakemler talep ettik, 5 ülkeden tarafsız hakem geliyor. Her şeye rağmen 8 ülkenin katılımıyla bu organizasyonu burada düzenliyoruz. Ciddi anlamda talihsizlik oldu. Gelip ülkeler bu salonu, misafirperverliği, Mersin'in güzelliğini görselerdi keşke. Biz bunları anlatacağız."

OLİMPİYAT ÖNCESİ SON RESMİ MÜSABAKA
Suat Çelen, organizasyonun sporcular adına önemli olduğunu ve olimpiyatlar için toplayacakları puanların burada büyük önem arz ettiğini belirtti.

Turnuvanın olimpiyat öncesinde sporculara iyi bir deneyim olacağını dile getiren Çelen, şöyle konuştu:

"Özellikle biz bu tarihte yapılmasını istedik. Olimpiyatlar öncesi son resmi müsabakaydı bu organizasyon. O yüzden dünyanın önemli sporcuları kendilerini test etme konusunda buraya geleceklerdi. Podyumun olması ve olimpiyatlarda yapılacak aletlerle birebir aynı şekilde olması ülkeleri etkilemişti. Biz federasyon olarak tarihimizde ilk defa Rio Olimpiyatları'na 2 sporcuyla katılıyoruz. Erkeklerde Ferhat Arıcan ilk defa erkek sporcu olarak olimpiyatlara katılma hakkı elde etti. Tutya Yılmaz Türkiye'den olimpiyatlara katılacak en genç sporcu. İki sporcu ile 12 kota elde etmiş bulunuyoruz. Organizasyonu en iyi şekilde yapmaya çalışacağız."

Yarın başlayacak ve 3 Temmuz'da sona erecek turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra Avusturya, Azerbaycan, Kolombiya, Hong Kong, İran, Ürdün ve Özbekistan'dan sporcular katılacak.

 

BAKMADAN GEÇME!