200 taraftara pizza ısmarladı

Güncelleme Tarihi:

200 taraftara pizza ısmarladı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 24, 2013 18:11

Futbol taraftarla güzeldir, taraftar olmazsa sahada oynanan 'şeyin' pek bir önemi yoktur. Taraftar futbolun tuzu, biberi, çeşnisidir. Günümüzde futbolun güzelliklerinden çok skandal haberleri ön plana çıksa da; teknik adamlar hakemlerden, futbolcular haksızlıklardan, taraftarlar pahalı biletlerden yakınsa da güzel şeyler de olmuyor değil. Swindon Town'ın teknik direktörü Paolo Di Canio da futbol arenasını güzelleştirenlerden.

Haberin Devamı

Geçen cuma yaÄŸan yoÄŸun kar nedeniyle Swindon Kulübü'nün stadyumu The Country Ground'ın zemini futbol oynanamayacak haldeydi. Karla kapla zemini yaklaşık 200 taraftar kendi çabalarıyla temizledi ve maça hazır hale getirdi. Di Canio ve teknik ekip de 200 kiÅŸiye yardım edenler arasındaydı ve yoÄŸun çabalardan sonra, "Acil bir durumdu. Herkes maçın erteleneceÄŸini düşünürken herkes çok duygusal bir iÅŸe kalkıştı. Babalar, oÄŸullar sahaya girip ellerindeki küreklerle karları küredi. Harika bir iÅŸ yaptılar" dedi. Â

Di Canio teşekkür etmekle kalmadı. Akşamüstü saat 17:00 sularında taraftarları toplayıp hepsine yemek ısmarladı. 200 kişi Di Canio'nun ödediği hesapla karınlarını pizzayla tıka basa doyurdu. Futbolun güzel hikayeleri bununla sınırlı değil. Geri kalanını dilerseniz hep birlikte hatırlayalım...

Haberin Devamı

Niall Quinn

Sunderland'in teknik direktörü Niall Quinn, Bristol deplasmanına gitmeden önce iptal edilen uçak nedeniyle mağdur olan 100'e yakın Sunderland taraftarının taksi parasını kendi cebinden ödemişti.

Olivier Kapo

Birmingham City'de bir sezon oynayan ve henüz efsane olamadan takımdan ayrılan Kapo çok ilginç bir olaya imza attı. Kapo'nun kramponlarını temizleyen genç oyuncu James McPike oyuncudan bir hatıra istedi. Kapo da genç futbolcuya Mercedes marka otomobilinin anahtarlarını verdi.

Lee Cook

Birçok futbolcu takımları için fedakarlık yapar. Cook bunu bir adım öteye götürenlerden. Fulham'dan çocukluk aşkı QPR'a transfer olan Cook, "Kulüp zor durumda olduğunu söylemişti. Ben de yıllık alacağımın yüzde 10'undan feragat ettiğimi söyledim" demişti.

Damiano Tommasi

Bileğinden sakatlandığı için uzun süre top oynayamayan Tommasi, Roma'nın kendisine gösterdiği desteğe çok ilginç bir tepki vermişti. Yıllık milyon dolarlar kazanan Tommasi, "Ben bu yıl kulübüme faydalı olamayacağım. Bu nedenle genç oyuncuların aldığı aylık 1500 Euro'yu talep ediyorum" diyerek büyük bir vefa örneği gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!