20 yaşına dönmeyi istemem

Güncelleme Tarihi:

20 yaşına dönmeyi istemem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2009 00:00

Dünyanın en ünlü modellerinden Claudia Schiffer, reklam kampanyalarında yer aldığı Alberta Ferreti parfümünün Londra’daki tanıtımında Hello!’ya konuştu. Claudia, 40 yaşına girecek olmanın nasıl bir duygu olduğunu da dergiye verdiği röportajda anlattı.

Haberin Devamı

CLAUDIA SCHIFFER - FOTOGALERİ

RÖTUŞSUZ GÜZEL - FOTOGALERİ

Gelecek yıl 40 oluyorsun ve iş hayatında hiç olmadığın kadar isteklisin...
- Evet, bu gerçekten müthiş bir duygu. ılk başlarda çok çalıştım ve şu an istediğim pozisyondayım, çünkü istediğim işi seçebilme özgürlüğüne sahibim.

40 yaşında olmak nasıl hissettiriyor?
- Pek umursamıyorum. Aldığım her kararda dönüp kendime soruyorum; bu benim için iyi olacak mı, ailem ve hayatım için iyi bir karar mı... Yakın arkadaşlarımla hemen hemen aynı yaşlardayız ve hepimiz aynı şekilde görünüyoruz. Bu yüzden hiçbirimiz “Acaba yaşlanıyor muyum?” diye düşünmüyoruz. şu an 20 ya da 30 yaşında olduğumdan çok daha iyi hissediyorum kendimi. Eğer birileri “Bir sihirle seni tekrar 20 yaşında yapabilirim” dese, inanın istemem.

Doğum gününle ilgili plan yaptın mı?
- Daha yapmadım ama arkadaşlarım ve ailemin olduğu özel bir şey düşünüyorum.

Tasarımcı Alberta Ferreti’nin ilham perisi olmakla ilgili neler hissediyorsun?
- Alberta’yı uzun yıllardır tanıyorum ve birçok projede bir araya geldik. 1988 yılında onunla çalışmıştım ve hayranlarından biriydim. Bugüne kadar birçok tasarımını giydim. ılk parfümünün reklam kampanyasının yüzü olmamı teklif ettiğinde hemen evet dedim.

Geçen yıl Venedik Film Festivali’nde Alberta Ferretti imzalı elbisenle ışıl ışıl bir görüntün vardı....
- Metalik gri, uzun şifon bir tuvaletti. Çok güzeldi. Öyle ki, festival organizatörlerinden mektup bile geldi. Kıyafetin fazla dikkat çektiğini, bu nedenle oyunculara ve filmlere yeterli özenin gösterilmediğini söylediler.

YEMEK YAPMAYI ÖĞRENMELİYİM

Yeni yılda yapmak istediklerin neler?

- Yemek yapmayı öğrenmek istiyorum. UNICEF yararına çalışmalarımı sürdüreceğim. Daha önce aşıya dikkat çekmek amacıyla Afrika’ya gitmiştim. Bana ihtiyaçları olduğunda yine yardımcı olmak istiyorum.

Yeni jenerasyondaki modellere ne gibi tavsiyelerde bulunursun?
- İşlerini çok ciddiye alsınlar. Birçok genç modeli sürekli partilerde görüyorum. Eğer uzun vadede başarı elde etmek istiyorlarsa çok çalışmalı ve kariyerlerini ciddiye almalılar. Disiplinli olmalı, zamanında işine gitmeli, en iyi şekilde görünmeli ve kendine çok iyi bakmalılar. Cindy Crawford, Linda Evangelista ve Christy Turlington bugün hâlâ en çok aranan modeller arasında. Çünkü çok profesyoneller.

ORGANİK GIDALARI TERCİH EDİYORUM

Formda kalmayı nasıl başarıyorsun?
- Organik gıdaları tercih ediyorum. Taze sebze ve meyve yemeye özen gösteriyorum. Balık ve et de benim için vazgeçilmez. Bu arada pilatese başladım. Gerçekten vücudumda büyük değişiklikler oldu. 20 ya da 30 yaşlarımda çok fazla sporla iç içe değildim. İlk defa spor yaparken eğleniyorum diyebilirim.

Bize verebileceğin güzellik sırların var mı?
- Bol bol su içiyorum. Güzellik bakımlarında gerçekten beni mutlu edecek bakımları tercih ediyorum. Meşgul bir anneyseniz, kendiniz için bir şeyler yapabilmek gerçekten çok önemli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!