20 dakikada hayatı değişti

Güncelleme Tarihi:

20 dakikada hayatı değişti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2011 00:00

Sadece 20 dakika oynadığı Benfica maçında beğeni toplayan19 yaşındaki futbolcuyla, 5 yıllık profesyonel sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

GALATASARAY’ın 12 Kasım Cumartesi günü Cenevre’de Benfica ile oynadığı ve 2-0 maÄŸlup olduÄŸu maçta esas kazanan taraf 19 yaşındaki Merthan Caner Öztürk oldu. Ä°sviçre’de oynanan hazırlık karşılaÅŸmasının 70. dakikasında Engin Baytar’ın yerine oyuna giren Merthan’ın, 20 dakika içinde ortaya koyduÄŸu futbol bir anda hayatını deÄŸiÅŸtirdi. Sarı kırmızılı kulübün A2 takımında mücadele eden saÄŸ kanat oyuncusunun, Benfica’da forma giyen Capdevilla gibi kariyerli bir futbolcunun karşısında gösterdiÄŸi etkin performans, teknik direktör Fatih Terim’in büyük beÄŸenisini kazanınca Merthan için yeni bir hayatın kapıları da açılmış oldu.Â

Apar topar yeni sözleşme teklif edildi

İsviçre’de oynanan karşılaşmanın ardından 14 Kasım Pazartesi günü Florya’da, Galatasaray ve Karşıyaka A2 takımları arasında oynanan karşılaşmayı izleyen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, antrenörler Hasan Şaş, Ümit Davala ve Taffarel, Merthan’a bu maçta da tam not verdi. Bu gelişmenin ardından genç futbolcuyla profesyonel anlaşma yapılması konusunda hem fikir olan teknik heyet durumu yönetime bildirdi ve 16 Kasım 2011 günü Galatasaray yönetimi 19 yaşındaki futbolcuya apar topar sözleşme sundu. A2 takımında forma giyen ve sadece amatör sözleşmesi bulunan başarılı sağ kanat oyuncusu da, 31 Mayıs 2016 tarihine kadar olan 5 yıllık profesyonel sözleşmeye düşünmeden imzasını attı.

Haberin Devamı

Çalışkanlığıyla Terim’in beğenisini kazandı

Daha 1 ay öncesine kadar Galatasaray alt yapısında oynayıp, amatör sözleşmesi bulunan Merthan, sarı kırmızılı kulüpten ayda 350 TL maaş alıyordu. Terim’in beğenisini kazanan ve çalışkanlığı ile de takdir toplayan Merthan, ayda 10 bin TL maaş ve maç başına 5 bin TL karşılığında 5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Alman Dili ve Edebiyatı okuyor

19 yaşındaki genç yetenek, diğer futbolcuların aksine Spor Akademisi öğrencisi değil.  İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyor. 2002 yılında, büyük bir heyecanla girdiği Galatasaray Altyapı seçmelerini kazandı.

10 yıldan bu yana sarı kırmızılı kulübün alt yapısında görev alan Merthan’ın babası devlet memuru, annesi ise ev hanımı. Küçükçekmece’de oturan Merthan, Florya Metin Oktay Tesisleri’ne otobüsle gidip geliyor. Benfica maçının ardından Fatih Terim’in beğenisini kazanan Merthan’a müjdeli haberi ise alt yapı koordinatörü Müfit Erkasap verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!