2,5 metreyi geçti

Güncelleme Tarihi:

2,5 metreyi geçti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 12:26

Dünyanın en uzun boyu insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Mardinli Sultan Kösen’in boyu 4 santim daha uzayarak 2.5 metreyi geçti.

Haberin Devamı

Mardin’in Derik İlçesine bağlı Dede Köyü’nde oturan Sultan Kösen, 2010 yılında uzun boyunun yanında uzun el ve ayakları ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Dünyada eşine az rastlanan beynindeki bir hastalıktan dolayı boyu durmadan uzayan Sultan Kösen’in 2.47 santim metre olan boyu 4 santim metre daha uzayarak 2.51 santimmetre oldu.

Amerika’da gördüğü tedavi sonucunda boyunun uzaması duran Sultan Kösen, tedaviye devam etmemesi halinde boyunun 5 metreyi geçebileceğini söyledi. Uzun boyunun avantajları yanında birçok sorun ve sıkıntıyı da kendisine yaşattığını anlatan Kösen, herkes gibi rahat haraket edememekten yakınarak, şöyle dedi:

"2010’da 2 mtre 47 santimle Guinness Rekorlar Kitabı’na üç ayrı dalda girmiştim. Geçen yıldan bu yana yeni ölçümlere göre boyum biraz daha artmış. Yeni ölçümlere göre boyum 2 metre 51 santim oldu. Bu da yeni bir dünya rekoru. Kırılması zor farklı bir rekoru daha Türkiye’ye getiriyorum. Dünyanın en uzun insanı olarak 2012’de de Guiness Rekorlar Kitabı’nda birinci olarak yer alıyorum. Mardin ve ülkemizi en güzel şekilde Avrupa’da ve dünyada temsil ediyorum bundan dolayı da çok mutluyum. Dünyada en uzun boyun yanında en uzun elleri ve en uzun ayağı rekoru da bende. Üç rekoru birden taşıyorum."

Bir süre önce dengesini kaybetmesi sonucu yere düşünce ayağı sakatlanan Kösen, Amerika’da gördüğü tedavi sonrasında sağlığına yavaş yavaş kavuştuğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"4 ay önce ayağımın sakatlanması ile benim bütün hayatım altüst oldu. Bundan dolayı ameliyat oldum. Bir ay hastanede kaldım. Bana birçok proje teklife gelmişti. Yatağa düşünce hepsi rafa kalktı. Daha önce kendi hayatımı anlatan bir belgeselde oynadım. O zaman bana Hollywood’tan da teklif gelmişti ama ayağım kırılınca ne yazık ki benim yerime başka birini oynattılar. Sağlığım eski haline geldiğinde inşallah hayatıma kaldığım yerden devam edeceğim."

Bölgede artan şiddet olayları nedeniyle de sorunun çözümü için herkesime çağrıda bulunan Kösen, "Son günlerde her gün şehit haberleri geliyor. Her gün ocaklar sönüyor. Bizler de özgürce ve kardeşçe yaşamayı istiyoruz. Her gün annelerin ağlaması çocukların babasız kalmasından dolayı artık çok üzülüyoruz. Herkese sesleniyorum; bu sorun nasıl çözülecekse çözülsün, herkes elini taşın altına koysun. Artık ocaklar sönmesin, anneler ağlamasın. Tek istediğimiz bu. Ülkemizde hep birlikte barış ve kardeşçe yaşamak istiyoruz" diye çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

2.5 METREYİ GEÇTİ / Foto Galeri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!