150 milyona yeni Hamzabeyli kapısı

Güncelleme Tarihi:

150 milyona yeni Hamzabeyli kapısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 21:40

TÜRKİYE’NİN Bulgaristan’a açılan kapısı Hamzabeyli Gümrük Kapısı 150 milyon liralık yatırımla genişletilip yenilenecek.

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek projenin temel atma töreninde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci “Hedefimiz Türkiye’de ticaretin daha kolay ve daha güvenli yapılmasını sağlamak. 2023’e giden yolları açıyoruz” dedi. Hamzabeyli Gümrük Kapısında, yılda yaklaşık 1 milyon yolcu ve 500 bin araç giriş-çıkış yaptığını bildiren Tüfenkci, “Kapımızda şu anda 64 dönüm alanda; 7 giriş 7 çıkış olmak üzere toplam 14 peronda hizmet verilmekte. Yeniden inşa bittikten sonra 150 dönümlük alanda 9 giriş 9 çıkış olmak üzere toplam 18 peronda hizmet verilecektir” dedi.

147 BİN METREKARE

Tüfenkci şöyle konuştu: “Ülkemizin 2023 hedeflerine uygun olarak tüm kapılarımızı büyütüyor, yeniliyor ve teknik donanım bakımından güçlendiriyoruz. Küresel düzeyde rekabet eden iş dünyamızın rekabet gücünü artırmak üzere en iyi uygulamaları Türkiye’nin gümrük ve ticaret işlemlerine uyarlıyor; 2023’e giden yolları açıyoruz. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise yenilenecek Hamzabeyli Sınır Kapısı’nın toplam 147 bin metrekare olacağını belirterek “2019’un başında kapımız genişlemiş olarak faaliyete başlayacak” dedi. Yenileme yatırımı ile Kapıkule Gümrük Kapısı’nın yükünün hafifletilmesi ve araç giriş çıkışlarının hızlandırılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Hisarcıklıoğlu Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nın 2009 yılında yine TOBB tarafından modernize edildiğini hatırlatarak, “Hamzabeyli artık Edirne’ye, Trakya’ya ve ülkemize yetmemeye başladı. Türkiye’nin kapıları artık Türkiye’ye dar gelmeye başladı. İşte bu yüzden sınır kapılarımızı genişletmeye, kapasitelerini artırmaya başladık. Genişleme işini ilk olarak Sarp’tan başladık. Hamzabeyli ile devam ediyoruz” dedi. Hisarcıklıoğlu, Hamzabeyli Gümrük Kapısı için 150 milyon lira yeni yatırım harcaması yapacaklarını vurgularken,  mevcut haliyle 64 bin m2 olan alanın, 2.5 katına çıkarılacağını bildirdi.

BAKMADAN GEÇME!