14 yılda futbol takımı kurdum

Güncelleme Tarihi:

14 yılda futbol takımı kurdum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2011 00:00

Mirka Norrström’ün tam on çocuğu var, on birincisi yolda. Eşi Peter’ın önceki evliliğinden üç çocuğa da annelik yapan Mirka’yla 14 çocuklu olmayı konuştuk

Haberin Devamı

Mayıs ayında on birinci bebeğini dünyaya getirecek 39 yaşındaki Mirka Finlandiyalı. Tam zamanlı bir anne olmadan önce havaalanında uçak temizleme ekibinde çalışan Mirka, 21 yaşındayken Peter’la evlenmiş ve 25 yaşında ilk çocuğu Kevin’i doğurmuş. ıki kez ikiz doğuran Mirka’nın beş kız, beş de erkek çocuğu var. Karnındaki bebeğin kız olduğunu söyleyen Mirka’ya bebeğin ismini soruyorum, “ısme doğum biraz daha yaklaşınca karar veriyoruz. O kadar çok isim seçmek zorunda kaldık ki seçeneklerimiz daraldı” diyor.
“Büyük bir ailem olsun isterdim ama bu kadarını da planlamamıştım. ?ansımız açıkmış demek ki” diyen Mirka’nın her şeyi bırakıp kaçmak istediği oluyor mu hiç? “Bu kadar çok çocukla ilgilenmek hiç de kolay bir iş değil. Ama sorunlarla mücadele etmeyi öğrendim. Çocuklar da yardımcı oluyor. Kıskanç ve kavgacı değiller. Aslında bir çocuğunuz da olsa on da olsa annelik aynı. Bazen bırakıp kaçmak istediğim oluyor. Böyle anlarda biraz dışarı çıkıp hava alıyorum. Biliyorum kötü bir alışkanlık ama sigara da stres atmama yardımcı oluyor. Bu durumun en güzel yanı asla yalnız olmamak, sevgi ve güven dolu bir ortamda yaşamak. En zor yanıysa kısacık bir tatile bile çıkarken valiz hazırlamak,” diyor.
Yemek konusuna da pratik bir çözüm geliştirmiş: “ıki ayrı yemek yapıyorum. Mesela köfte ve sosis. Birini yemeyen diğerini mutlaka yiyor. Altı saat uyku bana yetiyor. Kocam da ev işlerine yardım ediyor.  Günde en az iki kere çamaşır makinesi çalışıyor, en az beş-altı büyük torba da çöp çıkıyor,” diyor.
Bu kadar çocukla sağlıklı bir cinsel hayat sürmek mümkün mü? Kocaman bir kahkaha atarak; “Sizce cinsel hayatımız etkilenmiş olsaydı bu kadar çocuk yapabilir miydik? ıyi ve kötü dönemlerimiz oluyor ama bu çok normal. Bazen bir öpücük kondurur yanağıma, popoma bir şaplak atar. Birbirimizi dinlemek ve anlamak için zaman yaratıyoruz. Eski ev küçük geliyordu. ?imdiki evin dört yatak odası, bir oturma odası ve büyük bir salonu var. Peter’ın çocukları düzenli olarak yanımızda olmuyor.” diyor.

Haberin Devamı

SİGARASI ELEŞTİRİLİYOR

Haberin Devamı

Komşularının düşüncelerine saygı duyduğunu ama onlara göre yaşamadığını söylüyor Mirka: “En büyük eleştiriyi sigara konusunda alıyorum. Hayatım boyunca içtim ve hamileliklerde de bırakamadım. Televizyon programı yaptığım için çocuklar üzerinden para kazanmakla eleştiriliyorum. Bu sayede geçinmiyoruz. Çocuk yardımı alıyoruz ve kocamın maaşı iyi.”

11 çocuğa rağmen formunu koruyan Mirka, bunun için özel bir çaba da harcamadığını anlatıyor: “Beslenmeme dikkat etmiyorum. Düzenli egzersiz yaparım ama aşırıya kaçmadan. Galiba genetik olarak şanslıyım.” Çocuklar olmadan bir hafta geçirebilseydi neler yapardı? “Arkadaşlarımla buluşur, belki bir tatile çıkar, bir de sabahları daha geç kalkardım. Annelik dışında en çok keyif aldığım şey pasta yapmak. Bir gün kendi pastanemi açmak da en büyük hayalim.”

Haberin Devamı

HEM TELEVİZYON HEM BLOG

Norrström ailesi ısveç’in TV4 kanalındaki ‘Familjen Annorlunda - Farklı Aileler’ programında ev hayatlarını paylaşıyor. 10 hafta boyunca haftada üç gün süren çekimler için zaten kalabalık olan evlerine üç kişilik bir televizyon ekibi alan aile tüm ülkede tanınıyor. Annelere yönelik internet sitesi minbebis.com’da ‘tiobarnsmamma’ (On çocuk annesi) adında bir blog yazan Norrström çocuklarıyla başından geçenleri anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!