10 maçı kazanıp finali oynarız

Güncelleme Tarihi:

10 maçı kazanıp finali oynarız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2013 00:48

12 Dev Adam’ın hücumdaki en büyük silahı Ersan İlyasova Slovenya’da yolun sonuna kadar gideceklerini söyledi...“Avrupa Şampiyonası’nda şansımız yüksek. Böyle zorlu bir turnuvada adım adım düşünmek gerekiyor. Öncelikle gruptan birinci çıkmayı hedefliyoruz. Ardından mutlu sona doğru ilerleyeceğiz. İkinci tur ve diğer serilerle birlikte 11. maçta final oynarız.”

Haberin Devamı

BUGÜN Slovenya’ya gidecek olan Milli Takım’ın en önemli isimlerinden Ersan İlyasova 2013 Avrupa Şampiyonası’ndaki hedefi belirledi: Şampiyonluk... Türkiye’nin amacının her zaman şampiyonluk olduğuna dikkat çeken başarılı basketbolcu, “Avrupa Şampiyonası’nda şansımız yüksek. Böyle zorlu bir turnuvada adım adım düşünmek gerekiyor. Öncelikle gruptan lider çıkmayı hedefliyoruz. Ardından adım adım ilerleyeceğiz. Grup maçlarının ardından ikinci tur ve final serileriyle birlikte 11. maçta final oynarız” dedi.
Turnuvaya iyi başlamanın önemine dikkat çeken Ersan, “Grupta iyi maçlar çıkarıp, ardından kim gelirse gelsin, onu devirip yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
Şampiyonanın sürprizlere açık olduğunu da anlatan milli yıldız, Slovenya yolculuğu öncesi Hürriyet’e şunları söyledi...

Haberin Devamı

EUROBASKET, DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDAN DA ZOR

HAZIRLIK maçları performansımız inişli çıkışlı olsa da Avrupa Şampiyonası’na hazır gidiyoruz. Eurobasket, Dünya Şampiyonası’ndan daha zorlu ama bakalım. Umarım Slovenya’da mutlu sona ulaşırız. İlk amaç tabii ki çarşamba günkü Finlandiya maçını kazanmak. Şampiyonada kime karşı oynadığın önemli değil. Her şey bizim elimizde. Ciddiyeti elden bırakmamalıyız. Çünkü alacağımız olası yenilgilerin telafisi gerçekten çok zor. Şampiyona fizik gücün yanında tecrübede gerektiriyor ve bu biz de fazlasıyla var. Kısa zamanda yoğun bir maç programımız var, enerjimizi ekonomik harcamalı ve her mücadeleyi aynı şekilde çıkarmak zorundayız.

‘Ay yıldızlı formayı giymek büyük zevk'

NBA’de oynarken Türkiye’yi özlüyorum ve Milli Takım kamplarına büyük zevkle geliyorum. Bu sene Avrupa Şampiyonluğu sevincini yaşamayı çok istiyorum. Deneyimli kadromuzla bunu başarabilecek güçteyiz. Kariyerimde 2010 yılında yaşadığım Dünya Şampiyonası ikinciliğim var, bu kez Eurobasket’te birincilik istiyorum. Bunu yapacak gücümüz var... Slovenya’ya en iyisini elde etmek için gidiyoruz.”

NBA’de iki büyük hedefim All Star ve şampiyonluk

NBA’de uzun süredir Milwaukee forması giymem benim için avantaj. NBA’de iki büyük hedefim var, biri All Star olmak diğeri ise şampiyonluk. Henüz 26 yaşındayım ve önümde uzun bir kariyer var. Geçen sene Milwakuee ile play off’u 8. sırada tamamladığımız için Miami Heat ile eşleştik ve elendik.
Bu sezon NBA şampiyonluğuna uzanırsak ne mutlu bana...

Haberin Devamı

Türk’ün inadını görmek isteyen karşımıza çıksın

Serhat, “12 aslan yürekli basketbolcu turnuvada ay yıldızı en güzel şekilde temsil edecek” dedi.

”SLOVENYA’da Türkiye’yi en şekilde temsil edeceklerini söyleyen Serhat Çetin ise İstanbul’daki son idmanın ardından Hürriyet’e Türkiye’nin turnuvadaki hedeflerini şöyle anlattı...
“Şampiyonada takım uyumu ve kimyası ile birlikte şans faktörü çok önemli Bunları bir araya toplayan ekip madalya alabiliyor. Bu sene bizim çok yüksek şansımız var. Kağıt üzerinden iyi oyunculardan kuruluyuz. Ben hep şunu söylüyorum: Bu formayı giyen her oyuncu aslan yüreklidir. Oraya gidecek 12 aslan yürekli basketbolcu, ay yıldızlı bayrağı en güzel şekilde temsil edecek. Türk inatçılığımızdan vazgeçmeyeceğiz.”

BAKMADAN GEÇME!