1 YTL yüzünden derbiyi kaçırdım

Güncelleme Tarihi:

1 YTL yüzünden derbiyi kaçırdım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 00:00

"Geçen yıl G.Saray derbisini dev ekranda izlemek istedim. 5 YTL ödemem gerekiyordu. Oysa benim cebimde 4 YTL olduğu için içeri girmeme izin vermediler."

HENÜZ 17 yaşında olmasına rağmen uzun boyu ve güçlü fiziğini yetenekleriyle birleştirip, bu sezon Beşiktaş A Takımı’nda zaman zaman şans bulan Batuhan Karadeniz, futbolu bırakana kadar siyah beyazlı takımda oynamak istediğini söyledi. Genç golcü, Futbol Federasyonu’nun aylık Tamsaha Dergisi’nde yer alan röportajında geçen yıl yaşadığı ilginç bir olayı aktardı:

"Bu sezon G.Saray’la oynadığımız derbi maçta duygulu anlar yaşadım. Çünkü geçen yıl G.Saray-Beşiktaş derbisini dışarıda bir yerde izlemem gerekiyordu. Dev ekranda maç izlemek için 5 YTL lazımdı. Ama benim cebimde 4 YTL vardı. Adama ’1 YTL’yi sonra getiririm, içeri girmeme izin ver’ dedim ama müsaade etmedi. Televizyondan bile izleyemediğim derbide bir yıl sonra oynamak gözlerimi yaşarttı."

Birçok oyuncunun Avrupa hedefi olabileceğini söyleyen Batuhan Karadeniz, "Ama benim ilk ve son hedefim Beşiktaş’ta oynamak. Ben, futbolu bırakana kadar Beşiktaş formasını giymek istiyorum. Beşiktaşlıyım ve bana ’Git’ demedikleri sürece gitmem. Kariyer açısından bakıldığında Beşiktaş’ta ve A Milli Takım’da oynamak da kariyer için yeterli.

İsteseydim giderdim

Geçmiş dönemde İngiltere’nin Manchester City takımı beni transfer etmek istedi. Ben, Beşiktaş’ta kalmak istediğim için gitmedim. Manchester City ile bir turnuvaya katılmıştım. Borussia Dortmund’la yarı final oynuyorduk. Bir gol attım ve tekmeliğimin altından Beşiktaş şapkasını çıkardım. İsteseydim oraya Manchester City şapkası da koyabilirdim. Ama ben Beşiktaşlı olduğumu göstermek istedim. O turnuvadan sonra İngilizler beni transfer etmek istedi. Ben, Beşiktaş sevgim yüzünden bu teklifi geri çevirdim" diye konuştu.

Futbolcu olarak idolünün Pascal Nouma olduğunu belirten Batuhan, "Onun kişiliğini değil, futbolculuğunu örnek alıyorum" dedi. Henüz 1991 doğumlu olmasına rağmen hocası Ertuğrul Sağlam’ın kedisine güvenip A takıma aldığını anlatan genç golcü, F.Bahçe ile ilk yarıda yapılan maçta Higuain’e vermediği pas konusundaki soruya ise şu karşılığı verdi:

Higuain’i görmedim

"Kesinlikle görmediğim için vermedim. Gökhan Gönül’ü, kaleciyi ve bir rakibimi daha geçip, pozisyona girdim. O sırada kale bomboştu. Öyle bir pozisyonda ister istemez kaleye kilitleniyorsunuz. Golü atmaya çok yaklaşmıştım. Eğer ayağımı yere vurmasam o pozisyon gol olacak ve bugün bunlar konuşulmayacaktı. "
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!