1 yanım F.Bahçe 1 yanım Trabzon

Güncelleme Tarihi:

1 yanım F.Bahçe 1 yanım Trabzon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 00:00

Şehirde adrenalin üst seviyede. Halk ikiye ayrılmış durumda. Kimi F.Bahçeli kimi Trabzonlu. Ortak noktaları ise yabancı olduğunuzu anladıkları an ikram için birbirleriyle yarışmaları.

Haberin Devamı

ŞANLIURFA'DA TARİHİ GÜN

BEKLENEN gün geldi.. Fenerbahçe ve Trabzonspor uzun yıllar hasret kaldıkları Ziraat Türkiye Kupası’nı müzelerine götürmek için bugün tarihi bir sınav verecek. Takımlar gibi Şanlıurfa’da bu sınavdan geçecek. Tarihinde ilk kez bu kadar büyük bir organizasyona ev sahipliği yapan şehre adrenalin salgılamış. Ama buna rağmen maçın heyecanından çok, iyi ev sahipliğinin derdindeler. Hangi kulübün taraftarı olursanız olun, yabancı olduğunuzu anladıkları an çay, kahve ikram etmek için birbirleriyle yarışıyorlar.
Vali ‘Trabzon’ dedi
Kupa finalinin Şanlıurfa’da yapılmasının aslında gizli mimarı eski Trabzon Valisi olan ve 10 aydır da Şanlıurfa’da görev yapan Nuri Okutan. Vali, “Her iki takıma da sahipleniyoruz ama Trabzon’da görev yaptığımda şampiyonluk kupası kaldıramadık, kısmetse burada Trabzon’a bir kupa veririz” dedi.
Kupa İstanbul’dan çıksın
Fotoğraf makinemizi gören yanımıza yanaştı. Çiftçi Hüseyin Emek, “Fenerbahçe taraftarıyım ama kupanın İstanbul’dan çıkması için Trabzonspor’un kazanmasını istiyorum” derken, öğrenci Zeynep Emek akrabasına ters ters bakıp, “İmalat hatası olmasın diye, doğar doğmaz kulağımıza ismimizden önce Fenerbahçe’nin adı söylenir” diyor.
Utanması yeter bana
İşçi Hayati Dönmez’in hedefinde ise basın var: “Bacım, maç buraya verilince bazı köşe yazarları, “böyle bir maç köye verilir mi?” diye yazılar yazdılar. Ne kupa umurumda, ne de binlerce kişinin bize kazandıracağı paralar. Sırf böyle düşünen insanların Urfa’yı gördükten sonra utanması bana yeter.”
Biz barındırmayız
Kimsenin aslında dillendirmediği noktayı esnaf Abdülgani Bayraktar çok özetliyor: “Bizi böyle şalvarlı, poşulu görenler Urfa’yı APO’cu sanıyorlar. Burası bir peygamberler şehridir, biz öylelerini aramızda barındırmayız.”

Haberin Devamı

Kazanan Türkiye olur

URFA’nın meşhur Balıklıgöl’ünün etrafında dolanırken, Trabzonspor formalı dört gençle karşılaşıyorum. Hepsi Trabzonlu ve Harran Üniversite’sinde kimya öğrencisi. Galiba bu maçı en güzel onlar özetliyor: “Doğu batı demeden bu tür aktivitelerin tamamını eşit dağıtmak gerekir. Kazanan Türkiye olur.”

Haberin Devamı

Varsa yoksa futbol

ŞANLIURFA adeta futbolla yatıp, futbolla kalkıyor. Halk, misafirperverliklerini alabildiğince gösterirken, şehir Fenerbahçe ve Trabzonspor olmak üzere ikiye bölündü.

Koç’un aklı meleklerdeydi

SIRA gecesinde Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç cep telefonundan F.Bahçe Acıbadem’in, Vakıfbank Güneş Sigorta ile dün gece oynadığı karşılaşmayı izledi.

Başkanlara özel sıra gecesi

ŞANLIURFA’nın en meşhur konağı Mahmut Nedim Konağı’nda (aynı zamanda Kurtuluş Müzesi olarak kullanılıyor) Trabzonsporlu ve Fenerbahçeli yöneticilere, iş adamlarına dün gece sıra gecesi düzenlendi.
Ağır konuklar
Ev sahibi Trabzon Valisi Nuri Okutan ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ydı. Konağın oldukça büyük avlusunda yapılan sıra gecesinde Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Ekibi konser verdi. Ön masada Vali Okutan’ın bir yanında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, diğer yanında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım oturuyordu. Masada ayrıca Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz da vardı. Sıra gecesi ekibi açılışı, “Urfa’nın etrafı, dumanlı dağlar” türküsüyle yaptı. Avludaki herkesle birlikte zılgıtlar çekildi. Ayrıca konuklar arasında Fadıl Akgündüz, eski futbolcu Alpay Özalan, Trabzon Valisi Recep Kızılcık da vardı. Hiç siyasetçi yoktu.

Haberin Devamı

Babam annemi Beşiktaş sevdası için boşadı

Politik yorumlara dalmışken, heyecanlı bir genç kalabalığı yararak yanımıza geliyor: “Abla, benim babam annemi Beşiktaş sevdası yüzünden boşadı. Fanatik Beşiktaşlıyım ama Trabzon tribününden bilet aldım avazım
çıktığı kadar Trabzon’u destekleyeceğim.”

NOTLAR...

- GAP Arena Stadı, 15-16 Mayıs’ta 64 ülkede canlı yayınlanacak olan Dünya Motorsiklet Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak.
- Şehir ikiye bölündü. Şehirdeki Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarının neredeyse tamamının gönlü Trabzonspor’un kupayı kazanmasından yana.
- Güvenliğin sağlanması için 3500 polis görevlendirildi. 1500 kişilik jandarma kuvveti de hazır bekletiliyor.
- Şanlıurfalılar, valilik tarafından kurulan Kupa Masası aracılığıyla evlerinde 6 bin kişiyi ağırlıyor.
- Trabzon ile Şanlıurfa kardeş kulüp ilan edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!