Zorlu maçı İstanbul Üniversitesi kazandı

Güncelleme Tarihi:

Zorlu maçı İstanbul Üniversitesi kazandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 23:07

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde yer alacak 2 takımın belirleneceği play-out grubu maçında, İstanbul Üniversitesi Tarsus Belediye'yi 68-66 mağlup etti.

Haberin Devamı

Kayseri’de devam eden TKBL Play-Out’ta Tarsus ekibi ile İstanbul temsilcisi arasında oynanan günün ikinci maçı sonrası basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında ilk sözü alan İstanbul Üniversitesi B.G.D takımının antrenörü Aydın Uğuz, ciddi bir rakibe karşı oynadıklarını belirtirken, “Tarsus Belediyesi kuvvetli bir takım ve zevkli bir maç oldu. Bizim ilk ciddi maçımızdı. Oyuncularımız yeni geldiği için hiç hazırlık maçı yapamadık onun etkileri var ama oyuncularıma azminden dolayı teşekür ediyorum. Kalan iki maçımızı kazanıp birinic lige tekrar geri dönmek istiyoruz. Tarsusu da tebrik ediyorum. Rakiplerimize de başarılar diliyorum” dedi.

İstanbul ekibinin tecrübeli oyuncusu Nilay Kartaltepe ise galibiyetle başlamanın önemli olduğunu belirtirken; “Tarsus Belediyesi ciddi bir rakip ama bizim de tam takım olarak ilk defa oynadığımız bir maç oldu. Elimizden gelen herşeyi yaptık kazandığımız için mutluyuz ama turnuva daha bitmedi. İki maçımız daha var. Birinci çıkmak istiyoruz. Tarsus takımını kutluyorum artık yarınki maçı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Tarsus Belediyesi’nin başantrenörü Erdal Yeğin de İstanbul Üniversitesi’ni tebrik ederken; “Rakibimiz önemli ve tecrübeli bir takım. Maçın kritik anlarında oyunun momentumunu bozan onlardı. Bizdeki en büyük hassasiyet yeni bir takım olmamız. Genç arkadaşlar uyum problemi yaşıyor. Hazırlık turnuvası oynadık ama o turnuva bizim için iyi geçmedi buraya yorgun geldik. Tabi bunlar mazeret değil ama yapacak birşey yok. Bu bir turnuva, bugün bu maçı burada bırakıp önümüzdeki diğer maçlara bakmamız lazım. İki tane ikinci lig patentli takım ile oynayacağız. İnandığım birşey var, turnuvalarda her zaman süprizler çıkar ama bu süprizleri yaşamak istemiyoruz. Sonuçta Tarsus Belediyesi takımı lige ve euroleague’e göre ekip kurdu” diye konuştu.

Deniz Çolakoğlu ise, “Güzel mücadele ettik ancak geriden gelen taraf olduğumuz için biraz gergindik. İyi bir rakibe karşı oynadık. Hatalarımızı değerlendirdiler. Artık bu akşamı unutuyoruz. İki önemli maçımız var onları kazanmak istiyoruz. Rakibimizi de tebrik ediyorum” dedi.

Salon:
Kadir Has
Hakemler: Ali Şakacı, Erman Erdemli, Tahsin Kuzu,
Tarsus Belediye: Deniz Boz 4, Gökçe 14, Dila 8, Seda 4, Deniz Çolakoğlu 14, Melike 1, Melisa 21
İstanbul Üniversitesi: Tuğba 18, Bahar 13, Esra 1, Nilay 6, Nazlı 16, Hodges 4, Kübra 5, Miray, Mehtap 5
1. Periyot: 12-15
Devre: 29-31
3. Periyot: 46-49

Haberin Devamı

Kadir Has Spor Salonu'nda oynanan ilk gün maçları sonucunda Güre Belediyesi averajla liderliğe yükseldi.

Grupta 16 Eylül Pazar günü yapılacak maçların ardından ilk ikiye giren takımlar yeni sezonda TKBL'de mücadele edecek.

Lig usulü oynanan play-aut maçlarında ilk günün ardından oluşan puan durumu şöyle:

Zorlu maçı İstanbul Üniversitesi kazandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!